Регионът

Кметът на Сърница Неби Бозов оглави Контролния съвет на Националното сдружение на общините

  28.02.2024 18:44             
Кметът на Сърница Неби Бозов оглави Контролния съвет на Националното сдружение на общините

Председателят на Общинския съвет в Лесичово Димитрия Тошкина ще ръководи работата на 37-то Общо събрание на НСОРБ

СОФИЯ. Делегатите на 37-ото Общо събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) с тайно гласуване избраха председатели на Управителния и на Контролния съвет на организацията.

Контролният съвет на НСОРБ за мандат 2023 – 2027 г. оглави кметът на община Сърница Неби Бозов. Той е досегашен член на КС, а кметът на Белица Радослав Ревански, който издигна кандидатурата му, го определи като „Човек, който никога не си е позволил да престъпи общата воля на Сдружението, дори по въпроси, които са болезнени за неговата община. Той е диалогичен, намира общ език с всеки, но може да бъде твърд и категоричен, когато това е необходимо. Неби Бозов – един достоен човек“.

- Едно е да защитаваш интересите на  своята община, друго е на всички български общини - каза кметът на най-младата община в нашата област. - Приемам номинацията си като оценка за работата на Контролния съвет на НСОРБ, част от който имах честта да бъда и аз. Благодаря на бившия кмет на Разград г-н Денчо Бояджиев за наученото и за огромния опит, който ми предаде. Нека да не се съмнява, че ще работя усърдно и отговорно за да укрепя и развия постигнатото от него.

Номинацията ми показва една много важна особеност на НСОРБ – за нашата организация няма малки и големи общини. Никога не съм очаквам, че като кмет на една от най-малките общини в България, ще имам честта да браня интересите на всички колеги в страната. Нетипично за повечето политици, но не си падам по дългите речи. Благодаря за доверието!

"Благодаря на делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България за оказаната чест и гласуваното доверие при избора ми за председател на Контролния съвет на НСОРБ - написа във Фейсбук Неби Бозов.
Вашата оценка за досегашната ми работа в Сдружението е изключително значима предвид, че идва от представителите на всички 265- общини в България.
Това показва една много важна особеност на НСОРБ – за нашата организация няма малки и големи общини. Никога не съм очаквал, че като кмет на една от най-малките общини в България, ще имам честта да браня интересите на всички колеги в страната.
Благодаря Ви!".

А трети пореден мандат председател на Управителния съвет на НСОРБ ще бъде кмета на Община Велико Търново Даниел Панов.

И на друг наш кмет бе отредена важна роля по време на 37-ото Общо събрание. Съгласно Устава на НСОРБ, заседанието на Общото събрание се ръководи от делегата с най-дълъг житейски опит. През този мандат това е председателят на Общинския съвет в община Лесичово Димитрия Тошкина.

Официални гости на Общото събрание на НСОРБ бяха президентът на Република България Румен Радев, министър-председателят акад. Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, министърът на финансите Асен Василев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.

(Зн)


Свързани