Спорт

След жребия: Труден съперник се падна на Хебър за Купата!

  29.02.2024 19:54             
След жребия: Труден съперник се падна на Хебър за Купата!

Преди минути бе теглен жребият за полуфиналните срещи в Sesame Купа на България. Той определи Хебър да играе за първи път в тази фаза на турнира, а негов съперник е Лудогорец. Първата топка отреди разградчани да бъдат домакини на "Хювефарма Арена". В другия полуфинал Ботев (Пловдив) ще се гостува в първия мач на ЦСКА на националния стадион "Васил Левски". Такъв е късметът на считания за аутсайдер в урната пазарджишки тим. Двойките бяха определени преди минути - след края на последния четвъртфинален мач, в който Лудогорец заслужено победи ЦСКА 1948 с 3:1. Церемонията се проведе в ефира на Диема спорт в присъствието на секретаря на СТК към БФС Неделчо Михайлов. 

По регламент домакин на първата среща е отборът, изтеглен пръв при жребия. Първите мачове от предпоследната фаза ще се проведат на 9/11 април, а реваншите на 23/25 април. Резервна дата е периодът 1/4 май. В полуфиналите важат правилата за отстраняване в две срещи регламентирани чл. 19, ал. 2, ал. З, ал. 4 и ал. 5 от Наредбата за първенствата и турнирите на БФС. При равни показатели от двата мача, головете на чужд терен нямат допълнителна тежест при определяне на крайния победител. Големият финал на настоящия сезон е предвиден за 15-и май на Националния стадион "Васил Левски".

С изключение на Лудогорец, останалите победители на четвъртфинала се наложиха с по един гол разлика, а само ЦСКА не допусна попадение (1:0 срещу Арда). Преди това Ботев Пловдив и Хебър спечелиха домакинствата си на Спартак Варна и Пирин Благоевград с по 2:1.

(Зн)

 


Свързани