Спорт

СКТ “Панагюрище“ впечатли в А група с подмладения женски отбор

  08.03.2024 16:05             
СКТ “Панагюрище“ впечатли в А група с подмладения женски отбор

И при мъжете четата на Борис Влахов е най-голобрадата

В Пловдив се проведе третият турнир по тенис на маса на „А“ Републиканска група – Жени, а подмладеният почти изцяло отбор на СКТ „Панагюрище“ впечатли със сърцатата си игра и запазването на място в челната четворка преди финалния четвърти турнир  в началото на април и остава в битката за третото място и бронзовите медали на първенството. Панагюрските момичета на старши треньора Борис Влахов в състав: младите Вержиния Кашева и Пламена Димитрова, и рутинираните Нелина Петришка и Йоана Ботева, постигнаха три победи  - над „Машстрой“ (Пловдив), „Надежда“ (София) и „Берое“ (Ст. Загора).

„Отборът ни де факто премина в ЦСКА, но такива са реалностите. Поздравявам момичетата! Йоана направи особено силна игра и записа само победи“, коментира пред „Знаме“ Борис Влахов. Той е обнадежден и от представянето на отбора при мъжете във „В“ Републиканска група. Там СКТ „Панагюрище“ регистрира една победа и три поражения, но загубите бяха изключително драматични и „кървави“ – завършили с по 2:3 гейма. „Мъжкият“ отбор всъщност е най-младият в групата и почти сигурно няма да се измъкне от дъното на таблицата (от 8 тима последните 2 изпадат).

„Младостта си е младост! Димитър Димитров и Йордан Генов са много малки, но направиха силни игри. Привлеченият опитен състезател Еди Негалов (завършил Спортното училище в Чепеларе, б.р.) се контузи и разчитахме само на другия ни обигран състезател Богдан Иванов. И да изпаднем, ще се завърнем още в следващия сезон. Но вярваме, че ще се спасим“, убеден е Борис Влахов.

(Зн)


Свързани