Спорт

9 смели дами показаха в Ракитово, че са не по-лоши шофьори от мъжете (снимки)

  08.03.2024 16:38             
9 смели дами показаха в Ракитово, че са не по-лоши шофьори от мъжете (снимки)

И тази година автомобилното състезание "Бързи и (не)яростни" се проведе навръх 8 март

Девет смели жени се включиха във второто издание за автомобилното шоу, организирано от община Ракитово със съдействието на СУ “Св. Кл. Охридски”, което завърши току-що.

Дамското рали се проведе с няколко вида елементи на трудност - слалом с автомобила между препятствия на преден ход, паркиране на автомобила в гараж на преден и заден ход, габаритен двор и успоредно паркиране на заден ход (френско).

И тази година техническата организация е

беше поверена на зам.-директора на училището Емил Ганев и преподавателя Алеко Еюпов, които в първото издание на състезанието се справиха блестящо.

“Правим това състезание, за да напомним на мъжете, че се справяме с шофирането не по-зле от тях.”, пошегува се зам.-кмета на общината Виляна Колчева, която поздрави участничките за смелостта и припомни важността от това да сме отговорни на пътя, и да оставим високите скорости и дрифтовете само за подобни инициативи.

“Много съм щастлива че тази година участничките са още повече от първото издание на състезанието, че публиката е многобройна и децата от училището са се подготвили дори с плакати за своите любими учителки, които се включват в надпреварата”, каза още Колчева.

Първото място зае състезателката, която и миналата година отвя конкуренцията.

Деана Славова от Казанлък отново беше най-бърза с време 58.78 сек. Среброто грабна 73-годишна дама от София - Констанца Томова, която получи и грамога за най-атрактивно шофиране. Нейното време беше 59.94 сек. Бронзовият медал и купата отидоха при учителката от училището - домакин Мария Попова с време 1 мин. 11 сек.

Състезанието премина с много музика, настроение, танц от мажоретките на училището, и мирис на бензин.

(Зн)


Свързани