Спорт

В “Хебър 1918“ – по-широка основа, по-стеснен хоризонт

  13.03.2024 07:14             
В “Хебър 1918“ – по-широка основа, по-стеснен хоризонт

Продължава карането „на мускули“ - през юни ще се реши бъдещето пред футболния клуб

ПАЗАРДЖИК. След 4-часовото общо събрание на сдружение „Хебър 1918“ перспективата пред футболния клуб и представителния отбор не е по-светла, и макар да бе сменено ръководството и членовете на общото събрание да нараснаха от 16 на 33, хоризонтът бе стеснен. Негласно бе съгласувано, че ще се работи усилено до юни, за да се направи преценка дали да не се хвърлят нови оставки и да се насрочи ново общо събрание. След което даже да сме запазили мястото си в  елита да нямаме сили да останем там.

Вече писахме, че новият председател на УС Владимир Гаджев (след много кандърми. Бившият национал на България, на „Левски“, „Хебър“ и „Панатинайкос“ се съгласи неохотно, само от желание да помогне на любимия си клуб), след като бе увещаван от присъстващите, а другият вариант за председател – Йордан Минев, също натискаше упорито спирачката.

Владимир Гаджев е на мнение, че „Хебър“ може да се справи с трудностите, а отборът ще запази мястото си в елита, но и той, и колегите му, вярват, че

повече хора ще откликнат най-вече финансово, както и Общината,

която на година ще дава субсидия на клуба от 300 000 лева, с фокус ДЮШ. В „Хебър“ очакваха поне двойно повече. 36-годишният футболен специалист наследи на поста Елизар Спасов и ще управлява клуба от Пазарджик с петчленен Управителен съвет, в който още влизат другият наш бивш национал и изявен футболист Йордан Минев, бизнесменът Димчо Ганев, адвокат Тинко Василев и икономистът и бивш футболист Лазар Костов – официално номиниран като представител на Община Пазарджик.

Досегашният председател Елизар Спасов представи годишния счетоводен баланс, както и актуална справка към момента

„Клубът си има върховен орган – Общото събрание,

и в правомощията на членовете му е да изберат кой да го управлява“, коментира в сряда кметът Петър Куленски. „Единствено сме поискали Общината да има един представител в УС, за да следи как се изразходват парите, които ще отпускаме с акцент ДЮШ. Предложихме Лазар Костов – местно момче, бивш футболист на „Хебър“, баща на дете, което тренира в школата. Радвам се, че в новия УС също има представителство на треньори и родители от школата, което е гаранция, че ДЮШ ще се развива в правилната посока. Апелът ми е да оставим УС на спокойствие – нека да спрем да коментираме кой какъв е и да дадем толеранс от време на тези хора – пред тях стои страшно много работа“, заяви кметът.

До момента четири „кита“ държат „Хебър“ на повърхността

Четирима са основните спонсори - това са предприемачите Румен Димитров, Роман Цветков, Валентин Василев-Валдани и Димчо Ганев, като активно съпричастни с пари и логистика са още хора като Атанас Шопов, Йордан Минев… На месец горните четирима дават общо около 40 000 лева, но признават, че са изтощени „на предела“ и очакват още съмишленици, които да правят същото, за да се събират нужните около 150 000 лева месечно. Част от тях не крият, че именно Димитров е причината все още да помагат.

По-широката основа сега предполага и повече подкрепа

- не само финансова. И към досегашни членове като Йордан Минев, който неотдавна е дал 10 000 лева лични средства за закупуване на топки и консумативи, има и други, готови да помагат с пари, контакти, работа… на събранието Борислав Даскалов предложи всички членове да плащат всеки месец по 1000 лева, а тази идея (макар и не за тази цифра) ще бъде гласувана на ново събрание в най-скоро време, за да могат членовете да дават лептата си под формата на членски внос или друг вид ефективен принос.

Дочо ЧАНЕВ

/Със съкращения, цялата статия - в книжния брой/

 


Свързани