Пазарджик

Архиерейският наместник Боян Кочев: Скърбим за кончината на патриарх Неофит

  14.03.2024 15:47             
Архиерейският наместник Боян Кочев: Скърбим за кончината на патриарх Неофит

Заупокойна молитви в негова памет бяха отслужени в местните храмове

ПАЗАРДЖИК. Загубихме духовния си водач патриарх Неофит, с тъга заяви Боян Кочев, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия.

- Той остави добрия пример как молитвите му да стигат до всички нас, за да намерим утеха в трудни дни и верния път към Бога. Всички християни усещаме загубата на главата на Българската православна църква. Загубихме най-големия земен ангел, истински християнин. Нека имаме волята да последваме добрия му пример, да следваме винаги доброто.

Днес скърбим за кончината на патриарх Неофит така, както тъгуват децата при загубата на родителя си. Дядо Неофит ни учеше да обичаме Бога и ближния. Ако любовта е в сърцата ни, тя ще е и в семейството, и в обществото, което днес е силно разделено.

Църквата, за разлика от обществото, е жив организъм, всички сме братя и сестри и винаги ни обединява общото благо за хората. Бог да прости патриарх Неофит!

Архиерейският наместник Боян уточни, че в катедралния храм „Света Богородица“ е отслужена заупокойна молитва в памет на патриарх Неофит. В сутрешните богослужения и в други църкви е почетена паметта му.

(Зн)


Свързани