Понеделник, 29 Апр 2024
 
Спорт

Два медала за боксьорите на “Марица“ и Спортното училище от Държавното и Купа “България“

  16.03.2024 07:57             
Два медала за боксьорите на “Марица“ и Спортното училище от Държавното и Купа “България“
Радослав (вдясно) и Станислав отпаднаха от по-опитни противници, но показаха потенциал

БОТЕВГРАД. Два медала спечелиха боксьорите на Боксов клуб „Марица“ (Пазарджик) и на Спортното училище в областния ни град от завършилото Държавно лично отборно първенство за юноши (15-16 години) и Купа „България“. В продължение на близо седмица (6-11 март) и при изключително оспорвана надпревара Радослав Митанков и Станислав Димитров спечелиха бронзовите медали за радост на треньорите си Андрей Георгиев и Николай Николов.

В категория до 46 кг Радослав Митанков, който е миналогодишен шампион ,но в по-долната категория, си осигури бронза след като на четвъртфинал победи Манол Иванов (БК „Ивайло Маринов“-Варна). На полуфинал Митанков отпадна от 4-кратния републикански шампион Идрис Стефанов („Победа“-Бургас).

След две победи в категория до 54 кг Станислав Димитров отпадна на полуфинал от световния и европейски бронзов медалист Янко Илиев („Локомотив“-София). Преди това той си гарантира бронзовото отличие с победа над Атанас Атанасов от БК „Севдалин Маринов“-Хасково).

„Конкуренцията беше изключително голяма, а нашите момчета отпаднаха от рутинирани и класни съперници. Отборът ни беше от 6 души, но заради контузии в последния момент отидохме само с Радослав и Станислав. Поздравяваме ги за сърцатата и мъжка игра, която им донесе признание на почетната стълбичка“, коментира пред „Знаме“ треньорът и преподавател в Спортното училище Андрей Георгиев. Той и колегата му Николов са благодарни на местна фирма, която подсигурила бюджета на отбора за участието на състезанието в Ботевград.

В БК „Марица“ вече мислят за предстоящия държавен личен шампионат.

(Зн)


Свързани