Регионът

Надпревари за пътна безопасност и защита от бедствия и пожари

  31.03.2024 07:46             
Надпревари за пътна безопасност и защита от бедствия и пожари

РАКИТОВО. Три ученически състезания, посветени на безопасността по пътищата и защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации, се проведоха в общинския център. В тях се включиха ученици от 5 - 7 клас от четирите общински училища.

Първата надпревара бе за правилата за движение по пътищата, тяхното познаване и спазването им. Победители станаха учениците от СУ “Св. Климент Охридски” в Ракитово.

В състезанието на тема: “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации” най-подготвени се оказаха децата от ОУ “ Неофит Рилски” в Костандово.

В Националната ученическа викторина “Да запазим децата на пътя” учениците от ОУ “Христо Ботев” в Дорково показаха най-много знания и практически умения по отношение на безопасността на пътя и оказване на първа помощ при ПТП, и заслужено грабнаха първото място.

Победителите получиха награди, осигурени от община Ракитово и РДПБНЗ-Пазарджик, участък Ракитово.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички