Спорт

Пълен комплект медали за най-малките джудисти на “Кодокан“

  01.04.2024 08:18             
Пълен комплект медали за най-малките джудисти на “Кодокан“

ПЕРНИК. На Държавния личен шампионат за момчета и момичета отлично представяне направиха най-малките джудисти на СК „Кодокан“ – Пазарджик. Състезанието се проведе през последните два дни на месец март. За медали в него спориха над 450 деца от отборите в страната.

Пазарджишките джудисти могат да се похвалят с достойно представяне на татамито след като записаха едно първо, едно второ и две трети места. В категория до 60 кг петокласникът от Спортното училище Ноа Иванов спечели златото, показвайки твърдост и добра подготовка. Георги Кьосев взе среброто в категория до 50 кг, а Иван Костурков в кат. до 60 кг и Магдалена Чаушева в кат. +57 кг  спечелиха бронзовите медали. Постижението им е чест и за Спортното училище, защото всички те от тази учебна година са енгови възпитаници - ученици в 5.б клас. Това им дава предимството да тренират усилено и резултатите са налице.

            От представянето им са доволни и треньорите на отбора. Това е най-новото поколение състезатели на СК „Кодокан“, което достойно тръгва по пътя, очертан вече от изявените джудисти на отбора. Надеждите са, че младите момчета и момичета ще продължат със същата амбиция и активна подготовка да печелят победи в джудото. Това коментира Виден Василев, треньор в СК „Кодокан“.


Свързани