Понеделник, 29 Апр 2024
 
Пазарджик

Актьорите от „Студията“ дариха наградата си от „Океан от любов“ на „Феникс“ – театралната формация, обединяваща деца и младежи с и без увреждания

  04.04.2024 11:48             
Актьорите от „Студията“ дариха наградата си от „Океан от любов“ на „Феникс“ – театралната формация, обединяваща деца и младежи с и без увреждания

Братя Владигерови гледаха представлението на отличените от публиката

ПАЗАРДЖИК. Ясни са вече имената на отличените спектакли и формации от 18-ото издание на Младежкия театрален фестивал „Океан от любов“. Финансовата подкрепа на Младежки дом Пазарджик в размер на 1000 лева се присъжда на Младежка театрална формация „Студията“ – София за спектакъла „Отнася се до всички“.

„Изключително сме благодарни за високата оценка на експертите от Кръглата маса на 18-ото издание на Фестивал "Океан от любов" , както и за получената награда – написаха те във Фейсбук. Организираният от Младежки дом - Пазарджик фестивал, винаги е бил предизвикателство и отговорност за нас. Именно поради тази причина е един от любимите ни фестивали. Благодарим на организаторите за огромното внимание и за грижата, с която реализират събитието.

Спечелената от представлението „Отнася се до всички“, награда е много важна за нас, но финансовото ѝ измерение от 1000 лв. решихме да дарим на Детско-юношеска театрална формация „Феникс Джуниър“, Варна. Мисията им да интегрират и социализират в обществото деца и младежи с и без увреждания е много значима и дава възможност за себеизразяване на младежите от театралната формация. Благодарим им, че са се посветили на това! „Театърът е магия! Театърът е мечта! Театърът е нашия начин на света да кажем че ни има!" - припомнят веруюто на театрална формация "Феникс" от "Студията".

А от "Феникс" отговарят:

„Скъпи приятели, които вече толкова време ни следите и подкрепяте. Всички ние от сдружение "Феникс 2009" искаме да ви благодарим за подкрепата. Днес се обръщаме към организаторите на фестивала "Океан от любов" и изразяване на сърдечна благодарност за сърдечния и радушен прием на нашето ново попълнения феникси. Поздравявам Асоциация за изкуство и младежки инициативи "Студията" - София за наградата и изказваме сърдечни благодарности за техния огромен жест към нас и нашите младежи!!! Защото "по делата им ще ги познаете". Този жест за нас означава много, защото показва, че приемате и подкрепяте нашата кауза. И че изкуството в пътя към обединението и приемането на различните хора. Благодарим!“

Финансовата подкрепа на публиката на Пазарджик от Фестивал „Мартенски театрален маратон“ в размер на 500 лева се присъжда на Театрална студия „Хвърчащите хора“ – Сливен за постановката  “Оскар и Розовата дама“ . Това е първо признание от фестивал конкретно конкретно за този техен спектакъл. А в нашия град младите театрали от Сливен са преживели и огромно музикално вълнение.

- Още първата вечер присъствахме на концерт на братя Владигерови, внуците на Панчо Владигеров... И оставихме музиката им да ни завладее и вдъхнови... А колко щастливо бяхме изненадани когато на следващия ден виртуозните музиканти дойдоха да гледат нашето представление.

Наградата на зрителите, посетили най-много спектакли на Мартенския театрален маратон, изтеглени чрез жребий след последното представление – билет за театрална постановка, отива при Албена Николова, Гергана Георгиева и д-р Елисавета Генчева.

Участниците в модула Драма Лаб получават награда за създадения от тях спектакъл – посещение на постановка в Пловдивския драматичен театър, в която участва режисьорът на представлението „Имало ни някога“ – Константин Еленков.

Екипът на Младежки дом Пазарджик и експертите от Кръглата маса благодарят на всички участници, техните педагози и режисьори за участието им в Младежки театрален фестивал „Океан от любов“ – Пазарджик ҆24.

Мария ДЪБОВА


Свързани