Други

Делян Пеевски, председател на ДПС: Настъпих нечии интереси с това, че през цялото време пазих интересите на България

  04.04.2024 16:37             
Делян Пеевски, председател на ДПС: Настъпих нечии интереси с това, че през цялото време пазих интересите на България

Денков е най-слабият премиер в историята. Девет месеца му държах ръката и му помагах и той пак не се справи

"Направо не мога да повярвам, че човекът, за когото се грижих девет месеца, който видяхте, че изобщо не се справя с длъжността на премиер и мога да кажа, че е най-слабият премиер в историята на държавата, който, когато се наложи да отида до тоалетна при преговорите с миньорите, ми прати смс: „Има ли проблем, че излизаш?“ , точно този човек, да говори така. Този, на който му държах ръката толкова и му помагах, не мога да повярвам... Оставям тези квалификации на безсилието, в което се намират в момента."

Така председателят на ДПС Делян Пеевски коментира обвиненията на премиера в оставка, че е отговорен за разпада на правителството.

"Дали ще има път назад или напред зависи от тях (ПП- ДБ, бел. ред.), но това трябва да приключи. Постоянно да ми звънят и да идват, а пред вас да дават някакви странни изявления. Слушах с интерес какво се обяснява – кой къде е ходил, в кои централи. При Борисов в централата съм ходил, но сме ходили с Христо Иванов заедно. Специално за „Дневник“, и те имат интересни въпроси, ще кажа - с Прокопиев сме били при Борисов заедно. С всички тези хора навсякъде съм бил, навсякъде заедно. Не мога да разбера как се събудиха днес и „той е зло“. Е, те със злото ли живяха девет месеца в много близки отношения, попита риторично Делян Пеевски. Питайте ги с какво съм настъпил техния интерес. Може би с това, че пазим интересите на България", обърна се Пеевски към журналистите.

И допълни, че лромени в агенция „Митници“ е правил Асен Василев. "Агенция „Митници“ винаги е била управлявана от Асен Василев, през цялото време. Всички шефове са назначавани от Асен Василев. Цялата отговорност е на Асен Василев за всичко, което се случва в Митниците", настоя председателят на ДПС.

По повод безразборните харчове за последните дни от правителството в оставка, Пеевски подчерта: „Реагирали сме и вчера сме приключили темата, като забранихме на министъра на финансите да прави тези неща“.

Делян Пеевски отговори на въпрос, относно изслушването на вътрешния министър в оставка в парламента за Мартин Божанов – Нотариуса, че Народното събрание може само да чуе представителите на изпълнителната власт. "Друго не може да направи, защото има разделение на властите. Останалото трябва да си го свършат други власти по тази тема и цялата истина трябва да се изнесе пред българските граждани. Да се разбере по всеки казус какво се случва, напомни Делян Пеевски. Г-н Рашков отново излъга. Той е просто един лъжец, който, както се вижда е свързан в много интересни отношения с много хора. Обикновено от това, което сме виждали, е свързан с незаконни арести на политици. Всички знаем, че той (Рашков, бел. ред.) е арестувал с Кирил Петков незаконно и Бойко Борисов". Така председателят на ДПС отговори на въпрос на журналисти, свързан с твърдения на депутата от ПП.

За оставката на главния секретар на МВР, Делян Пеевски обясни, че няма информация за мотивите и причините. "Надявам се да разберем. ДПС ще подкрепи предложението на БСП за пенсиите. Мисля, че го дължим това на хората", подчерта председателят на ДПС.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички