Спорт

Победа! Хебър удари Етър с 3:0 и се изкачи на 11-то място, Пенев проговори

  06.04.2024 20:03             
Победа! Хебър удари Етър с 3:0 и се изкачи на 11-то място, Пенев проговори

ПАЗАРДЖИК. Хебър извоюва ценна победа над гостуващия Етър – момчетата на Любо Пенев се наложиха с класическото 3:0 в първия съботен двубой от програмата на 28-ия кръг в efbet Лига. Марк-Емилио Папазов откри в 17-та мин. със страхотно изпълнение, а след това и удвои в 78-та минута. В четвъртата минута на продължението на мача „златната резерва“ Шейх Диаманка оформи класическия резултат. В 70-ата минута капитанът на гостите Георги Александров беше изгонен за два жълти картона.

В класирането „зелените” се изкачиха на 11-то място с 30 точки, колкото има и 10-ят Славия преди мача си с Крумовград тази вечер. Нашият тим пък ще гостува именно на Славия на 13 април на стадион „Александър Шаламанов” в кв. "Овча купел".

Подкрепяни от верните си фенове днес "зелените" натиснаха съперника от самото начало. В 5-та мин. Лазар Марин напредна отляво в половината на Етър, стигна до границата на наказателното поле и стреля опасно, топката рикошира в крака на Горка Ларучеа, но вратарят Мартин Величков успя да избие топката в корнер. В следващите минути „Етър“ опита да вкара напрежение пред вратата на Петър Дебърлиев, но стражът ни не се затрудни особено при ответните атаки на „болярите“. В 17-та мин. Марин намери с чудесен пас намери Марк-Емилио Папазов на десния фланг, който с едно движение пое топката и финтира Мартин Николов, влезе навътре и с много силен изстрел от диагонала пред наказателното поле не остави шансове на в десния ъгъл на вратата на Мартин Величков за 1:0. След гола домакините продължиха да атакуват и Георги Каракашев, и Йоан Н’зи, пробваха мерника си.

След почивката Папазов сътвори опасно положение в 58-ата минута след отличен пробив по левия фланг и изстрел от границата на наказателното поле на "виолетовите", които днес бяха в бяло, но топката профуча на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на Величков. В 65-ата минута домакините имаха още една възможност за втори гол. Красиан Колев центрира много коварно в наказателното поле от свободен удар, където Лазар Марин успя да засече топката, но Мартин Величков внимаваше и успя с една ръка да избие в корнер.

След като търновци останаха с човек по-малко, съвсем изгубиха нишката на играта. В 78-та минута Крум Стоянов тръгна да организира бърза атака за Етър, но топката му бе отнета в невралгична зона. Н'Зи веднага запрати страхотен извеждащ пас за Марк-Емилио Папазов, който не изгуби никакво време и хладнокръвно излъга Величков за 2:0. В добавеното време „диамантеният“ таран показа завидна техника за своя ръст и отправи мощен шут с левия крак от границата на наказателното поле, който порази мрежата на Величков за крайното 3:0.

Старши треньорът Любослав Пенев пък явно се е отсърдил на колегите от "Диема спорт". Той заяви след мача: „Ще го кажа и днес. Казах го и след предишните две загуби. Играем добър футбол. Стараем се да се надиграваме. Но има и фактори, които влияят на това представяне. На всеки отбор може да повлияят. Аз съм доволен от момчетата. Показаха себераздаване. Въпреки че бяхме с 10 човека, продължихме да играем както ние искаме. Създадохме ситуации, но не успяхме да отбележим този гол. Не гледам класирането. Интересува ме тренировъчния процес, имаме доста мачове, за нас нищо не е приключило. Искаме да завършим сезона по най-добрия начин. Моделът на игра е това, което показваме. И в защита, и в разиграването, и при завършването на ситуациите. Ние победихме с 3:0, но създадохме още положения. Трябваше да завършим положенията по друг начин. Защото в друг мач, може да нямаме чак толкова много ситуации. Доволен съм от младите, тренират много добре, наясно са, че те са в мъжкия футболи не могат да се предават. С много работа се случват нещата“, завърши Ел Голеадор.

ХЕБЪР: Петър Дебърлиев (кап.), Стефан Цонков, Мартин Михайлов (84 - Архан Исуф), Лазар Марин, Йохан Н'Зи, Божидар Пенчев, Георги Каракашев (79 - Стилиян Тисовски), Красиан Колев (67 - Атанас Кабов), Ангел Бастунов, Николас Пенев (67 - Шейк Диаманка), Марк-Емилио Папазов (80 - Олексий Збун).

Етър: Мартин Величков, Мартин Николов, Мартин Моран (80 - Шахрудин Букхолда), Хосекарлос Ван Ранкин (ж.к.), Георги Александров (ж.к., ч.к.), Жан-Марк Тибуе (ж.к.) (55 - Крум Стоянов), Дидис Лютумба-Пита (55 - Кольо Станев, ж.к.), Горка Ларучея, Шейк Мадина Файе, Йоахим Карсела (66 - Атанас Атанасов), Иван Василев (79 - Ловре Кнежевич).

(Зн)


Свързани