Крими

Полицейският бюлетин на 8 април 2024 г.

  08.04.2024 12:23             
Полицейският бюлетин на 8 април 2024 г.

Водач е тежко пострадал при пътно-транспортно произшествие. Инцидента е станал в събота на пътя Бошуля-Пазарджик. 71-годишен водач на лек автомобил „Опел Астра“ от село Бошуля е бил блъснат, докато извършва ляв завой от „Сеат“, управляван от негов 28-годишен съселянин. В резултат на удара по-възрастният от двамата шофьори е транспортиран и настанен в МБАЛ-Пазарджик с тежки травми и с опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември, води се досъдебно производство.

Побойник е задържан в ареста на РУ-Велинград. В събота сутринта във велинградско кафене възникнал скандал между почерпена с алкохол компания и друг клиент на заведението. В резултат на скандала 28-годишен мъж от компанията нанесъл побой на 49-годишния свой съгражданин. След случилото се пострадалият бил транспортиран във велинградска болница с фрактура на ръката. На мястото пристигнали дежурни екипи на РУ-Велинград, които задържали побойника в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него е образувано бързо производство.

Служители от участъка в Сърница иззеха дрехи, носещи логото на известни търговски марки. През уикенда служители от участъка извършили проверки в района на пазара в родопското градче. Там те установили, че 52-годишен жител на Пазарджик извършва търговия с дрехи, носещи логото на известни търговски марки, без да има съгласието на притежателите на правата на въпросните марки. Иззети са общо 73 артикула – спортни дрехи, якета, панталони, тениски. По случая е образувано бързо производство.

Бързи производства се водят спрямо двама водачи. В събота на кръстовище във Велинград автопатрул от управлението в курорта извършил проверка на „Фиат“ с водач 36-годишен велинградчанин. След пробата с дрегер била отчетена 1.32 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. На улица в Панагюрище автопатрулен екип засякъл 28-годишен мъж от панагюрското село Поибрене. Оказало се, че той управлява мотоциклет без регистрационна табела и с концентрация на алкохол 2.41 промила. Освен това той бил и неправоспособен. И двамата шофьори са задържани в арестите на полицейските управления във Велинград и Панагюрище.      

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани