Понеделник, 29 Апр 2024
 
Избори Пазарджик

Председателят на “Възраждане“ в Пазарджик напуска партията, даде пресконференция

  12.04.2024 17:01             
Председателят на “Възраждане“ в Пазарджик напуска партията, даде пресконференция

Председателят на структурата на партия "Възраждане" в Пазарджик и общински съветник Десислава Георгиева обяви на пресконференция днес, че напуска партията и ще остане в местния парламент като независима. Като причина за решението си тя посочи натиск от страна народния представител от партията Стоян Таслаков, който бил разпореждал как тя да гласува в Общинския съвет. Тя твърди, че Костадинов и Таслаков са сключвали "безпрецедентни споразумения без знанието на структурата".

"Бях предадена от лидера на ПП "Възраждане" – Костадин Костадинов, и от неговия наместник Стоян Таслаков“, заяви Георгиева.  "Аз бях уведомявана впоследствие за начина, по който трябва да гласувам, против моята воля и против волята на нашите гласоподаватели", каза още Десислава Георгиева. Тя посочи като примери за натиск гласуването на предложението за отстраняване на председателя на общинския съвет и за включването ѝ в представителна група на съветници.

"Конкретно за отстраняването на председателя на Общинския съвет няма да кажа конкретно как ми бе казано да гласувам, но имаше натиск. Има точка, която ще се разглежда на 25 април. Имаше натиск как аз да гласувам, да влезе тази точка за разглеждане или не... Другото, което ми бе казвало е, че аз трябва да влезна в група, в която група аз категорично отказвам да влезна. Моите гласоподаватели, структурата, хората в града не желаят като личност от "Възраждане" аз да влизам в тази група", обясни Десислава Георгиева. По думите й, секретарят на организацията Екатерина Коцева също напуска структурата на "Възраждане" в Пазарджик, а и други представители на пазарджишката организация на партията са готови да последват примера им. 

"Нямам коментар за случилото се. Скоро ще се види, че истината не е точно такава", коментира пред "Знаме" народният представител Стоян Таслаков.

(Зн)


Свързани