Понеделник, 29 Апр 2024
 
Спорт

Любо Пенев бесен: Играхме срещу 14! Това е подигравка!

  13.04.2024 20:04             
Любо Пенев бесен: Играхме срещу 14! Това е подигравка!

Много емоционален и разочарован от загубата с 1:3 и свиренето на съдийската бригада бе наставникът на Хебър Любослав Пенев.

“От самото начало видяхме, че не играем срещу 11, а срещу 14. Абсолютно редовен гол, няма засада. Няма странен пас. Вторият гол на Славия също е с нарушение, което не се гледа. Не ни позволиха да играем по начина, по който искахме. Какъв е смисълът да пускаме компилации. Имаше избори наскоро, но май няма промяна. Продължават си по същия начин. Ние сме на дъното на дъното. Много затъваме. Поръчките са тежки и целенасочени. Не трябва да ги заобикаляме. Така не можем да очакваме да имаме нито футбол, нито национален отбор. Виждам несправедливост и подигравка”, каза Любо Пенев.

На напомняне, че Хебър вече пусна една компилация със съдийски грешки в ущърб на тима и въпрос дали ще се пусне нова, Пенев отговори: "Ние хубаво ще я пуснем тази компилация, но какъв е смисълът? Това пречи на нашия футбол. Вече не сме на дъното, а на дъното на дъното. Ето един пресен пример. Не трябва да ги заобикаляме тези проблеми. Не може да очакваме, нито футбол, нито национален отбор, нито нищо. Ние сме от средно ниво и надолу. Виждам една сериозна несправедливост и подигравка с труда на футболистите и треньорите. Не казвам нищо ново, но това са факти... Аз ще започна от първата секунда на мача, казах им в съблекалнята, че приемам грешките и коментарите. Говорихме си разни неща, трябваше да влезем по-мотивирани и концентрирани в мача. Това бе първата корекция, която искахме да направим през второто полувреме. Аз ги възпитавам футболно да не проявяват емоции и да се концентрират върху работата и това, което трябва да свършат, но в даден момент и на тях им писва и те са хора и имат чувства", заяви наставникът на Хебър.

"След една заугба в половината на противника получихме трети гол и това ни пресече максимално и не можахме да завършим мача по начина, по който искахме. Убеден съм, че правим крачка в правилната посока. Работим с един много добър състав, налагаме и млади футболисти, това е много важно за развитието на клуба. Всичко това става с търпение и работа ежедневно", допълни той. "Ние винаги играем за добро представяне и търсим победата. Въпросът е момчетата да се успокоят малко, да се възстановим и посрещаме след това противника", сподели Пенев за предстоящите мачове с Лудогорец.

(Зн)


Свързани