Понеделник, 29 Апр 2024
 
Други

В „Съни бийч“ наш актьор и фотограф е политик

  14.04.2024 07:29             
В „Съни бийч“ наш актьор и фотограф е политик

Актьорът и фотограф Георги Вачев, син на дългогодишния кмет на Калугерово Сергей Вачев и брат на главния експерт в спортния отдел на Общината Виктория Вачева, изигра похотливия и корумпиран политик в един от последните епизоди на хитовия български сериал „Съни бийч“. В него героите трябваше да опазят имиджа на хотела именно от героя на Георги Вачев.

Депутататът с екстравагантен интимен живот бе пристигнал със своята любовница (Сара Драгулева – гаджето на Папи Ханс) за редовната си доза усамотение. След лют скандал младата му изгора се барикадира в стаята и го заплаши, че,

ако не се разведе със съпругата си,

тя ще пусне компрометиращо видео в медиите. Екипът на хотела веднага запретна ръкави в опит да потуши деликатната ситуацията, но за беда тайно се бе промъкнал папарак (Юлиян Петров), който реши да заснеме голямата сензация. Дали ще гледаме Георги Вачев в още епизоди, предстои да разберем.

- Голям процент от българските политици са хем корумпирани, хем палави - коментира с усмивка своя герой пред "Знаме" Георги Вачев. - Персонажът обаче бе интересен за пресъздаване, защото трябваше да е смешно, но имаше и сериозни моменти. Беше си предизвикателство - депутат, изпаднал в толкова нелепа ситуация.

В телевизията Георги Вачев, който сме гледали и в сериала „Откраднат живот“, играе за пръв път политик.

На сцената обаче е бил Бодков – познат ни от „Бай Ганьо“, който става депутат,

в представлението на Пловдивския театър „Бай Ганьо“ по пиесата „Г-н Балкански“ на Георги Данаилов. Въпреки това, политиката е далечна за актьора и той няма депутатски амбиции.

- Един честен човек не може да постигне нищо сам в политиката. Трябва да са повече. А проблемът е, че в България те не са повече.

В „Съни бийч“ Георги Вачев попаднал по покана на режисьорката Яна Титова, с която се познават отдавна и са работили в игралния филм по истински случай „Доза щастие“, базиран на

романа „Падение и спасение: Изповедта на една хероинова наркоманка“

на покойната Весела Тотева. Главната роля в него се изпълнява от нейната дъщеря Валентина Каролева.

Дълги години Вачев красеше сцената на Драматичния театър в Пловдив, а после започна да запечатва красивите емоции на другите. От доста време той снима плакатите и представленията. Стартът му на това поприще е летящ – прави плаката за моноспектакъла „Сътресение“ на Мариус Куркински, в чиито представления е участвал и като актьор.

- По онова време снимах в театъра, но още нямах самочувствие на фотограф, дори магистратурата завърших впоследствие – връща назад лентата Георги Вачев. - Мариус обаче явно е забелязал, че притежавам качества, защото ми се обади. Буквално изтръпнах – отговорност

е да снимаш за Мариус Куркински. Но всъщност се получи много добре.

- Винаги със се опитвал да моите плакати да са по-различни, малко по-филмови – не крие Георги Вачев. - Дотогава театралните плакати в България бяха по-илюстративни, по-класически – с рисунки и фотоколажи. Да, имаха интересни идеи, но ние в Пловдивския театър може би

бяхме първите, които започнахме да ги правим по-артистични,

напомнящи на киноплакатите, за да привличат повече публика. Изображенията трябва да предизвикват интерес, за да отидат хората да гледат представленията.

Идеите как да изглеждат театралните плакати, до голяма степен са на Георги Вачев. Друг път те се раждат в разговори с режисьора и маркетинговия отдел.

А на въпроса трудно ли се снима театър, той отговаря така:

- Трябва да имаш усет. Когато снимаш представление, е добре да си бърз, да реагираш в точния момент, за да успееш да уловиш емоциите на актьорите. Нужно е също така и да разбираш от спецификата на театъра. Осветлението на театралната сцена не е стандартно – по-остро е, със светлини, сенки и като цяло е малко по-трудно за заснемане.

Георги Вачев се занимава сериозно с фотография от 15 години

Снима и комерсиални събития, продуктови и рекламни кадри, сватби през лятото и т. н. Случва се да отказва роли заради ангажиментите си с камерата, включително кастинги за главни в сериали.

- В сватбената фотография също се старая да правя по-артистични и по-различни неща. Да са уникални за конкретната двойка. Много колеги се опитват да заснемат красиви и интересни снимки, но като че ли ги е страх да импровизират. Стремят се например към равно осветени, цветни, шарени фотографии, на които ясно се виждат всички лица.

Когато импровизираш

обаче, може да работиш с контражур, сенки, профили и резултатът е различен. Сватбената фотография е доста трудна, защото за много кратко време трябва да направиш много красиви кадри. Наред със стандартните, трябва да има и по-артистични. Всеки път трябва да се доказваш – на ново място, нямаш контролирани светлинни условия като в студио, всичко се променя и ти трябва да реагираш според случая и момента. При продуктовите кадри и рекламната фотография пък спецификите са други.

Накрая Георги Вачев изпрати специални поздрави на хората от Калугерово:

- Да са живи и здрави и да не престават да се борят за по-добър живот!

Мария ДЪБОВА

 

 

 


Свързани