Спорт

На държавното по бокс: Шампион за БК “Тракиец“, само година след като влезе в залата!

  14.04.2024 19:46             
На държавното по бокс: Шампион за БК “Тракиец“, само година след като влезе в залата!
Радослав Кабаджов (вляво) и Никола Поюков са горди от първия си шампион само година след като поеха треньорския процес в залата

ПЛЕВЕН. Боксов клуб „Тракиец“ (Пазарджик) има шампион от Държавното лично отборно първенство и Купа България за ученици! Впечатляващото е, че Ангел Марузов триумфира на върха на почетната стълбичка в тежкото състезание само година след като влезе в залата при Механотехникума, а заслугата е на новите треньори Никола Поюков и Радослав Кабаджов.

На финал в категория до 44 кг Марузов направи изключително динамичен и атрактивен мач с Петър Манов от отборния шампион ЦСКА. В крайна сметка пазарджишкото момче успя да обърне и да спечели мача с 3:2. Преди това Ангел победи убедително Георги Иванов (Спартак“-Пл), Никола Даскалов („Първенец“- Първенец) и Любен Димитров („Кико“-Сф), а специалисти определиха пътя му към финала като „фурор“, след като разбраха колко кратка е спортната му практика.

Тракийци се представиха на Държавното първенство с четирима състезатели, които също показаха качества на ринга, но играха срещу доста по-опитни състезатели и отпаднаха от битката за медалите. Сред тях бяха и момчета от клона на БК „Тракиец“ в Ракитово (снимката долу), тренирани от Андрей Поюков.

„Щастливи сме от успеха. Това е признание и за работата на нашия нов треньорски тандем, който има и хъса, и качествата, но и усета за новостите в бокса и умението да ги прилага в тренировъчния процес. Конкуренцията е може би най-важният фактор в бокса, а в нашата зала тя е налице“, коментира президентът на „Тракиец“ Ангел Поюков пред „Знаме“. Той допълни, че се радва и за двамата шампиони на другия пазарджишки клуб „Марица“ от същото състезание - Стоян Христосков и Симеон Спасов, за които писахме по-рано днес ТУК.

„Това е успех и за Пазарджик, още повече – тези момчета пет години са тренирали при нас и аз също съм участвал в тренировъчната дейност и изграждането им като боксьори. Поздравявам ги за успеха. А на хората, които искат да се възползват от тях, само ще им кажа, че справедливостта винаги тържествува“, допълни Поюков.

(Зн)


Свързани