Понеделник, 29 Апр 2024
 
Регионът

СУ „М. Драгинов” с нов физкултурен салон - сбъдна се дългогодишна мечта (снимки)

  15.04.2024 17:45             
СУ „М. Драгинов” с нов физкултурен салон - сбъдна се дългогодишна мечта (снимки)

Една дългогодишна мечта бе реализирана с обединените усилия на държавната, местната власт и екипа на СУ ”М. Драгинов”. Новият многофункционален физкултурен салон на училището е вече факт и хубав подарък за 110-тата годишнина на учебното заведение. Проектът, на стойност близо 1,6 млн лв, финансиран от МОН и община Велинград, освен спортната зала включва и съблекални, санитарни помещения и топла връзка с училищната сграда с осигурен достъп за хора с увреждания.

На официалното откриване на новата придобивка присъстваха кмета на община Велинград д-р Костадин Коев, областният управител Валентина Кайтазова, председателят на ОбС-Велинград Димитър Гечев и заместникът му Любомир Перчинков, Албена Димитрова от РУО, наместник Районния мюфтия Халил Ходжов, заместник- кметът Светла Томова, кметът на с. Драгиново Бисер Маджиров, Иван Делчев управител на фирмата-изпълнителят на проекта, много настоящи и бивши учители и възпитаници на училището.

За мен и моя екип образованието е приоритет, затова е важно всички деца на община Велинград да учат, да се възпитават и да спортуват в най-добрите условия. Изграждат се нови училища, детски градини, одобрени са проектите на още три физкултурни салона за училища, които към момента нямат такива” заяви д-р Коев , преди да пререже лентата заедно с г-жа Кайтазова, г-н Маджиров и директорът на училището г-жа Дуня Бошнакова.

Откриването на физкултурния салон се превърна в истински празник за училището със специално подготвена програма от учениците, включваща гимнастическо съчетание, фолклорни танци, песни и кратък футболен мач между два импровизирани отбора.

(Зн)


Свързани