Други

Окончателно: 23 отбора ще мерят сили на първото шаранджийско състезание на язовир „Батак“

  14.04.2024 07:28             
Окончателно: 23 отбора ще мерят сили на първото шаранджийско състезание на язовир „Батак“

РАКИТОВО. Двадесет и три отбора ще участват на първото по рода си състезание за улов на шаран - те се заплатили таксата от всички 34 заявили се тима. Вече писахме, че то ще се проведе на язовир „Батак“ между 2 - 5 май. Риболовци от цялата страна ще мерят сили на Цигов чарк и ще отличат най-добрите сред най-добрите, а събраните до момента от доброволци и спонсори над 5000 лева ще отидат за зарибителен материал за водоема.

"Имаше и доста хора, които решиха да вземат участие със средства и да подпомогнат нашата инициатива за зарибяване на водоема.
Купите и спонсорските награди са почти готови, като искаме да изкажем огромни благодарности на, Toromanovi carp tackle, Battle baits Bulgaria, Barfin line, Tashev tackle, Yanimar carp и Promix", коментираха организаторите от Национално сдружение за развитие на водоемите.

Както писахме, Община Ракитово ще спомогне организацията на състезанието, като предостави контейнери за смет, които да бъдат използвани по време на надпреварата. От Националното сдружение за развитие на водоемите, които се ангажират и да почистят след себе си. 

(Зн)


Свързани