Пазарджик

Великденска акция на БЧК – Пазарджик и Община Пазарджик

  16.04.2024 10:16             
Великденска акция на БЧК – Пазарджик и Община Пазарджик

В навечерието на предстоящите великденски празници БЧК – Пазарджик, съвместно с Община Пазарджик, организира благотворителна акция под мотото „ ВЕЛИКДЕН ЗА ВСЕКИ “,за  събиране на яйца от общинските червенокръстките дружества. Кампанията тази година ще се провежда в периода от 15 април - до  26 април 2024 година.

Събраните яйца ще се боядисват на Велики четвъртък – 02.05.2024 г. от 10:00 часа на площад  „ Съединение “ от доброволци от Български младежки Червен кръст гр. Пазарджик, заедно с децата от : „Център за настаняване от семеен тип“ към ОС на БЧК Пазарджик,  „ Център за работа с деца на улицата“ в гр. Пазарджик и „ Център за работа с деца на улицата“ в с. Алеко Константиново.

 В инициативата могат да се включат всички желаещите наши  съграждани и гости на града.

Традиционно яйца, бои и стикери за яйца дарява фирма „ МЕТМА“ ООД.  Всяка година с дарение на козунаци се включват и фирмите: „ 2М – НОНОВ И СИНОВЕ“ ООД, „ МИО“ ООД и „ ЛЪКИ ФУУДС“ ООД                   

В помощ на благотворителната великденска акция екипите от  ДГ “Пролет” и  ДГ „Юри Гагарин”  ще сварят дарените яйца.

Младежите доброволци от БМЧК Пазарджик ще носят сладки и козунаци, които също ще дарят на нуждаещите се.

След акцията, събраните дарения ще бъдат разпределени и раздадени на: настанените в домовете за стари хора в град Пазарджик и село Главиница, ползвателите на социалните услуги: „Обществена трапезария за социално слаби възрастни хора“, „Социална услуга  домашни помощници”, „ Приют за пълнолетни лица“, на  децата от ЦНСТ- Пазарджик, ЦРДУ в град Пазарджик и село Алеко Константиново, както и на нуждаещи се социално слаби  наши съграждани.      

Във всички свои дейности БЧК - Пазарджик и Община Пазарджик винаги работят в полза на обществото и подкрепят уязвимите хора, подчертават организаторите.

(Зн)


Свързани