Крими

Полицейският бюлетин на 22 април 2024 г.

  22.04.2024 12:46             
Полицейският бюлетин на 22 април 2024 г.

Извършител на взломна домова кражба е установен и задържан от пещерски полицаи. В събота в полицейското управление на родопския град се получил сигнал от 37-годишна местна жителка. Жената съобщила, че апаш е разбил входната врата на приземен етаж и проникнал в къщата обитавана от нея. От там е извършена кражба на килими, пътеки, одеяла, спално бельо. Стойността на откраднатото се изяснява, а по случая започнали работа полицаи от РУ-Пещера. Не след дълго органите на реда установили, че автор на посегателството е 36-годишен мъж от същия град. Спрямо него е образувано досъдебно производство.

 

Дилър на наркотици е задържан от пещерски криминалисти. В събота екипи от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера съвместно с колегите си от участъка в Батак провели полицейска операция. Тя била свързана с противодействие на притежанието и разпространението на дрога. В хода на акцията полицаите извършили проверка на 23-годишен батачанин, а по –късно и претърсване в неговия дом. Така били открити полиетиленов плик с бяло прахообразно вещество, които се оказало амфетамин, три топчета съдържащи зелена листна маса, която реагирала положително на марихуана и две таблетки екстази. Органите на реда открили още електронна везна и гриндер. Младият мъж е задържан в ареста, а спрямо него се води бързо производство под надзора на прокуратурата в Пазарджик.

И автопатрул от РУ-Пазарджик е задържал притежател на наркотици. Снощи в центъра на областния град автопатрул извършил проверка на 17-годишно момче от Пазарджик. Униформените открили у тийнейджъра плик със синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а непълнолетния е задържан в ареста. С него работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“. Образувано е бързо производство.

 

Петима шофьори са задържани от органите на реда през уикенда. На улица в Белово автопатрул от местния полицейски участък бил сигнализиран от гражданин за самокатастрофирал автомобил в града. На място униформените установили, че 28-годишен мъж от Пазарджик е загубил управлението над „Фолксваген“ и се е ударил в предпазна ограда. След направените проби се оказало, че той е зад волана под въздействието на наркотици. По време на рутинни проверки в Панагюрище и Велинград служители от местните полицейски управления засекли 43-годишен панагюрец, 21-годишна негова съгражданка и 25-годишен жител на Бяла Слатина. И тримата управлявали автомобили под въздействие на алкохол над 1.2 промила. Вчера автопатрул при РУ-Пещера извършил проверка на джип с водач 57-годишен пещерец. След направен алкотест дрегерът отчел 0.52 промила. При проверка в информационните масиви на МВР се оказало, че мъжът вече е осъждан за управление на МПС след употреба на алкохол.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани