Пазарджик

„Червената шапчица“ и басни на Езоп чете зам.-кметът Гергана Ичева в НУ „Отец Паисий“

  22.04.2024 17:55             
„Червената шапчица“ и басни на Езоп чете зам.-кметът Гергана Ичева в НУ „Отец Паисий“

ПАЗАРДЖИК. Тринадесетото издание на кампанията за насърчаване на детското четене „Походът на книгите“, организирана от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с Министерство на образованието и науката и Българската библиотечно-информационна асоциация, целяща повишаване на интереса на децата към четенето и книгите, се състоя в периода от 02 до 23 април 2024 г.

В рамките на кампанията в НУ „Отец Паисий“, гр. Пазарджик се проведоха различни инициативи, като една от тях „Известните личности четат на деца“.

Гост в нашето училище бе Гергана Ичева – заместник – кмет с ресор „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Пазарджик. Тя прочете любимата си детска приказка „Червената шапчица“ от Братя Грим, а малките първокласници и показаха, че вече са грамотни.

Срещата с учениците от трети клас започна с разговор и въпроси, които те бяха подготвили. Интересът им бе провокиран от длъжността, която заема и ролята на кмета и заместник-кмета в нашия град. Госпожа Ичева им прочете част от Басните на Езоп -тези кратки разкази с поучителен край - забавни, тъжни и мъдри, се помнят цял живот.

Всички ученици получиха подарък книжка от избрани български и световни автори.

(Зн)


Свързани