Пазарджик

В четвъртък е Областното ученическо състезание за защита при бедствия и извънредни ситуации

  23.04.2024 17:41             
В четвъртък е Областното ученическо състезание за защита при бедствия и извънредни ситуации
Децата в областта усвояват умения в подобни състезания и с помощта на Планинско спасяване-Пазарджик
  Снимки Йоана Попова

ПАЗАРДЖИК. На 25 април 2024 г. от 10,30 часа в Розариума на парк „Острова“ ще се проведе областния етап от XX Ученическо състезание „Зашита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. Участие ще вземат 12 отбора – победители в общинския кръг в 12-те общини. Състезанието ще бъде открито от областния управител Валентина Кайтазова.

Мероприятието е част от Националния календарен план за извънучилищна дейност на МОН.

Всички сме свидетели на природни бедствия, аварийни ситуации, пожари – именно формираните навици и умения ще помогнат за преодоляването на последиците от подобни събития. Подготовката на учениците за действие при бедствия, пожари и извънредни ситуации е важна и отговорна задача, а усвояването и изграждането на трайни знания и умения в тази насока е предпоставка за запазване живота и здравето на населението. Обучението е елемент от превантивната работа по защита на населението и е сред приоритетите на ЕС, СЕ и техните структури.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички