Крими

Полицейският бюлетин на 29.04.2024 г.

  29.04.2024 12:47             
Полицейският бюлетин на 29.04.2024 г.

Апаш, извършил кражба от заведение, е задържан от криминалисти при РУ-Пещера. Миналата седмица в РУ-Пещера бил получен сигнал от управител на ресторант в съседното село Радилово. Според първоначалните данни неизвестен проникнал в ресторанта и откраднал сумата от 6000 лева. С разследването на случая се заели служители на група „Криминална полиция“ при полицейското управление в родопския град. Не след дълго органите на реда установили, че автор на посегателството е 20-годишен мъж от Пловдив. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, а по случая се води досъдебно производство.

Автопатрули при РУ-Пазарджик, в резултат на бърза и адекватна реакция, задържаха извършител на вандалски прояви. Вчера рано сутринта в полицейското управление били получени сигнали за счупени странични огледала на два паркирани леки автомобила. Возилата били оставени от ползвателите им на два различни паркинга в областния град. След получаване на сигнал за случилото се дежурни автопатрули предприели незабавни действия по издирване на извършителя. Минути по-късно е засечен и задържан 18-годишен младеж от панагюрското село Попинци. Спрямо него се водят бързи производства.

Четирима шофьори са задържани в арестите на полицейските управления в областта заради шофиране под въздействието на алкохол или наркотици. В събота екип на РУ-Велинград извършил проверка на 22-годишен водач от велинградското село Света Петка. Оказало се, че той е зад волана на „БМВ“ под въздействието на дрога. При рутинни проверки за засечени 50-годишен мъж от село Калугерово, 21-годишен от село Бяга и 51-годишен от село Мало Конаре. Мъжете управлявали возилата си с концентрация на алкохол над 1.2 промила. Спрямо водачите се водят бързи производства, а два от автомобилите са иззети в полицейските управления.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани