Пазарджик

За четвърти мандат: Ловци и риболовци единодушно преизбраха Евгени Абаджиев за председател на СЛРД “Сокол 1893“

  29.04.2024 16:53             
За четвърти мандат: Ловци и риболовци единодушно преизбраха Евгени Абаджиев за председател на СЛРД “Сокол 1893“

ПАЗАРДЖИК. В петък се проведе отчетно-изборно събрание на СЛРД “Сокол 1893”. В сградата на сдружението дойдоха 61 делегати от 65, представляващи местните дружинки.

За председател на Управителния съвет единодушно бе избран Евгени Абаджиев, за когото гласуваха 100% от присъстващите. Така за четвърти пореден път му бе гласувано доверие да изпълнява 4-годишен управленски мандат. В представения от него план за дейността през следващия мандат Абаджиев се ангажира с продължаване на работата по увеличаване на дивечовия запас, по създаване на по-добри условия за риболов, продължаване на борбата срещу отнемане на ловна площ от дружинките за изграждане на соларни паркове. Постави си и една трудна задача, а именно – всяка ловна дружинка да има ловен дом.

Преди да се стигне до точката за избор на ръководство, съгласно предварително обявения дневен ред, бе представен докладът на Абаджиев в качеството му на досегашен председател. В него подробно бе описан големия обем работа по отделните направления, извършени през отчетния период, както и възникналите проблеми. Увеличил се е дивечът на територията, стопанисвана от  СЛРД “Сокол 1893“- Пазарджик през изминалите 4 години, а това прави запасите от яребица и див фазан много стабилни. Изключение прави дивата свиня. Полагат се все повече грижи за риболова, а това е причина постоянно да се увеличава броя на новите членове–риболовци.

От доклада на председателя на контролния съвет Стоимен Спасов се разбра, че сдружението е финансово стабилно и без задължения.

По традиция събранието бе открито с тържествено посрещане на знамето на дружеството, а в памет на починалите членове последва минута мълчание.

(Зн)


Свързани