Пазарджик

Помогнете! Споделете! Дарете! Елате с нас! – призовават от “Добро сърце – Пазарджик“

  01.05.2024 13:10             
Помогнете! Споделете! Дарете! Елате с нас! – призовават от “Добро сърце – Пазарджик“

ПАЗАРДЖИК. Днес организацията „Добро сърце“ стартира Великденската кампания за раздаване на хранителни продукти в областния град и всички 31 села в общината на трудно подвижни хора, инвалиди, деца, лишени от родителски грижи. Всяка помощ е добре дошла и всеки може да се включи с пари, дрехи, продукти… Пазаруването, пакетирането и раздаването ще продължава и след празниците „докато стигнем до всички инвалиди и сираци“, както казват доброволците. Кметовете на кметства вече са им дали списъци на нуждаещи се хора. Списъците са дълги. Ентусиастите имат нужда от подкрепата на съгражданите си – материална или морална. И коментират пред „Знаме“ , че вече са разбрали от опит какво искат хората в нужда.

Радват се най-много на компания, а след това – на подарък

„Хилядолетия минаха от Христовото Възкресение и всяка година Великден продължава да изпълва душите ни с надежда за по-добри дни, сърцата ни с любов и трапезите ни със семейство и приятели. Щастие и благодарност изпълват душите ни за това, че сме живи и здрави и сме с близките си. И тогава се замисляме за тези, които нямат… Нямат здравето, за което ние много често нехаем. Нямат семейството, което ние много често пренебрегваме. Нямат храната, която понякога не ценим. Нека в тези празнични дни помислим за тях. Нека отделим от хляба си, от напитката си, от времето си и направим Великден – техният празник! Да се погрижим за всички онези изоставени дечица и сираци, лишени от родителска грижа. Да посетим всички инвалиди и трудно подвижни хора, приковани в домовете си, затворени между четири стени… Да навестим всички онези самотни баби и дядовци, жадни за една прегръдка и една добра дума … Нека внесем в техните домове малко усмивки, топли прегръдки и усещане за празник и подкрепа. Да се погрижим за тяхната трапеза и да им споделим от времето си! За тях това е безценно и те го заслужават! Да бъдем част от техния Великден- малкото за нас, може би е всичко за тях!

Помогнете! Споделете! Дарете! Елате с нас!Нека го направим заедно!“, призовават от „Добро сърце“

Можете да се присъедините към тях във Facebook на страницата ДОБРО СЪРЦЕ  - Пазарджик.  Там може да видите и благотворителни търгове, на които се продават много артикули, включително ръчно изработени уникати.

Като диамантените гоблени на Мишето.

Миглена или Мишето е на 31 години. Завършва висшето си образование с профил счетоводство с отличен успех. Започва работа в развиваща се фирма и се установява в София с много надежди и мечти. До един следобед на 2021 година, когато вдига висока температура, която не може да свали. Прибира се в Пазарджик и постъпва в болница след гърч. И оттогава до ден днешен

животът й се превръща в кошмар

Диагнозата, която й поставят, е енцефалит. Започва да припада и лекарите не могат да разберат от какво. Следва втора диагноза - епилепсия. Започва се ходене по лекари, правене на изследвания и ЯМР в клиники в България и Турция за уточняване на диагнозата. Никой не може да разбере защо Мишето получава тези припадъци. В университетска болница МБАЛ „Св. Иван Рилски” в София й предписват имунотерапия, която би трябвало да облекчи пристъпите ѝ. Тя обаче не се покрива от здравната каса и струва 3000 лв. на месец или 36000 лв. на година - непосилна цена за младата женв и нейната майка. В момента Мишето живее затворена между четири стени в своя дом, защото по всяко време, когато излезе, тя може да припадне и да се нарани и единственото ѝ занимание, за да мине по-бързо денят ѝ, са диамантените ѝ гоблени...

На Мишето и на още хора в беда, можем да помогнем всички ние.

Банкова сметка за дарения:

BG21STSA93000030506600

Банка ДCК/STSABGSF

Получател: ДОБРО СЪРЦЕ - Пазарджик

На латиница : DOBRO SARCE - PAZARDJIK

Основание: Дарение / DONATION.

(Зн)


Свързани