Регионът

От 7 май спира приемът на заявления за промени на поземлени имоти в Общия устройствен план на Батак

  06.05.2024 07:05             
От 7 май спира приемът на заявления за промени на поземлени имоти в Общия устройствен план на Батак

На основание влязла в ход процедура, възложена по разпоредбите на ЗОП, за изготвяне на Общ устройствен план на община Батак /ОУПО/, обхващащ територията на цялата община, в това число и к.к. „Язовир Батак, кметът инж. Георги Харизанов обръща внимание на следното:

- Изготвеният Предварителен проект на общината и придружаващите го текстови и графични материали съгласно Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и Оценката за съвместимост съгласно Закона за биологичното разнообразие, която е неразделна част от устройствения план, са внесени в РИОСВ Пазарджик за разгреждане съгласуване и становище съгласно чл. 127 (2) от ЗУТ.

Община Батак спира приемането на ЗАЯВЛЕНИЯ от 07.05.2024г., касаещи искания за промени на поземлени имоти в Общия устройствен план на Общината.

Следват следните процедури до одобряването на ОУП на община Батак:

- Обществено обсъждане, съгласно чл. 127 (1) от ЗУТ, което се публикува в едномесечен срок на сайта на общината, и в един местен вестник и в един национален всекидневник;

- Внасяне и разглеждане на Доклада за Екологична оценка в РИОСВ Пазарджик;

- Внасяне и разглеждане на проекта на Експертен съвет по устройство на територията в общината /ОЕСУТ/;

- ОУП на община Батак се одобрява от Общински съвет-Батак по доклад на Кмета на община Батак;

- Решението на общинския съвет се изпраща за обнародване в „Държавен вестник“;

От горе посочената дата не се спират действията по прилагане на влезлите в сила подробни устройствени планове на територията на общината. Уведомлението не се отнася за съществуващи сгради и съоръжения на територията на общината, както и за обслужващите ги мрежи на техническата инфраструктура.

Съгласно чл.127(9) от ЗУТ, Кмета на Община Батак, може да внася доклад за изменение на ОУПО, ако такова се налага, съгласно чл.134 (1) от ЗУТ.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

ТЪРСИМ КАМЕРИЕРКИ ЗА ХОТЕЛ В ПРИМОРСКО. 0888 33 41 82, 0888 73 44 03

ЕДНОСТАЕН ПОД НАЕМ. 0877843155
Всички