Регионът

Параклисът „Свети Георги“ в Пещера отбелязва храмовия си празник

  06.05.2024 14:06             
Параклисът „Свети Георги“ в Пещера отбелязва храмовия си празник

През целия ден богомолци посещават църковната обител и се покланят пред иконата на Свети Георги. В 9:00 часа тук започна празнична Гергьовска Света  Литургия за здраве и щастие на жителите от града.

Кметът Йордан Младенов и тази година спази традицията да посети святото място. Придружаван от официални лица и заместниците си от администрацията, Младенов пристигна заедно със съпругата и  дъщеря си. В областта не е тайна, че семейството му спазва законите на Православната църква, а самият той ревностно възпитава децата си на християнските добродетели.

Празниците посветени на 6 май- Ден на Пещера продължават и днес. На пл. "България" се вият кръшни български хора. Майсторлък показват певците и танцьорите от ЦПЛР ОДК, Ню Арт Център и читалище "Развитие".  Румяна Попова пее песните си и повдига настроението на десетки пещерци, дошли да станат част от веселието.

Най- щастливи в този слънчев ден са малчуганите, които лудуват на воля по люлки, въртележки, батути и други атракциони. По-големите не пропускат възможността да се разхладят с чаша студено пиво и да похапнат от вкусната скара, приготвена на карвуна.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

ТЪРСИМ КАМЕРИЕРКИ ЗА ХОТЕЛ В ПРИМОРСКО. 0888 33 41 82, 0888 73 44 03

ЕДНОСТАЕН ПОД НАЕМ. 0877843155
Всички