Регионът

Велинград тържествено отбеляза Деня на храбростта и празника на Българската армия (снимки)

  07.05.2024 09:36             
Велинград тържествено отбеляза Деня на храбростта и празника на Българската армия (снимки)

С тържествен водосвет и молебен за здраве ,отслужени от енорийски свещеник отец Иван и освещаване на бойните знамена Велинград тържествено отбеляза Деня на храбростта и празник на Българската армия- Гергьовден.

В тържественото си слово кметът д-р Костадин Коев поздрави българските офицери и сержанти от запаса и резерва и ветераните от войните за тяхната доблестна служба. Честити празника на именниците и всички празнуващи днес.

С почетен караул от членовете на РК,,Родопчани”-НС,,Традиция” и едноминутно мълчание бе почетена паметта на българските войни. Под съпровода на Представителен духов оркестър „Димитър Мечев” при НЧ „Отец Паисий-1893” и шпалир от мажоретния състав бяха поднесени венци и цветя.

Празничният ден продължи с поднасяне на венци и цветя и в двора на църквата „Света Троица” в кв. Каменица, както и пред Чешмата-паметник на падналите за Родината Чепинци в кв. Чепино.

За всички присъстващи от ОНЧ ,,Св.Св. Кирил и Методий-1905” бе подготвен празничен концерт, който направи истинско „Гергьовско веселие“.

(Зн)


Свързани