Понеделник, 20 Май 2024
 
Пазарджик

Кметът Куленски: Запълването на дупките започна, но досегашното асфалтиране е изключително некачествено

  08.05.2024 16:18             
Кметът Куленски: Запълването на дупките започна, но досегашното асфалтиране е изключително некачествено
Зейналите дупките наистина са дълбоки и опасни, но административни спънки забавил процедурата по запълване - Снимка Фейсбук

Ще въведем единен стандарт за качество на настилките

ПАЗАРДЖИК. Асфалтирането на дупките по уличната мрежа започна, но с това се видя и изключително ниското качество на извършваните пътно-строителни дейности. Това коментира преди минути кметът на общината Петър Куленски на традиционния брифинг. Той поясни, че е имало административно забавяне с процедурата по кърпежните дейности и допълни, че това може би не е случайно.

„Моля гражданите за извинение за причиненото неудобство. Вчера са запълнени дупките около двете кръгови кръстовища на моста на Марица, днес ул. „Пловдивска“ и ул. „Хан Крум. Имам уверения, че ако атмосферните условия позволяват, до началото на месец юни всички дупки ще бъдат запълнени. Забелязвам една активизация по подаване на най-различни жалби срещу обществените поръчки, което като цяло бави процесите. Ние подготвяме процедурите в перспектива, пускаме ги веднага, но се появяват различни жалбоподатели – не ми се иска да мисля, че това се подклажда от определен кръг хора, които имат интерес от това дупките по улиците да останат незапълнени максимално дълго време. Всичко е възможно. Така беше и с обществената поръчка за сметоизвозването – жалби след жалби, като до момента сме спечелили абсолютно всички дела. Опитите да бъдем спрени не са спрели, но продължаваме да работим“, увери Куленски.

Той отбеляза  и „изключително ниското качество на пътно-строителните дейности, които са се извършвали до момента“.

„Асфалтът направо се рони. Затова сме взели допълнителни мерки до края на годината – ще предприемем Наредба за градската среда, с която ще въведем единен стандарт за качество на настилките, които полагаме, и оттук насетне този стандарт да се спазва при строителството. За да не се налага да запълваме поредните дупки и да правим ремонт на ремонта. Иска ми се най-накрая да започнем да изпълняваме качествено инфраструктурните проекти и градската среда да спре да се разпада пред очите ни“, заключи кметът.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

ТЪРСИМ КАМЕРИЕРКИ ЗА ХОТЕЛ В ПРИМОРСКО. 0888 33 41 82, 0888 73 44 03

ЕДНОСТАЕН ПОД НАЕМ. 0877843155
Всички