Пазарджик

Включват и други звена за косенето и пръскането срещу кърлежи заради дъждовете и топлото време

  08.05.2024 16:35             
Включват и други звена за косенето и пръскането срещу кърлежи заради дъждовете и топлото време

ПАЗАРДЖИК. Косенето на тревните площи и пръскането срещу кърлежи, комари и други вредители не е спирало, но обемът на работа е голям - вследствие на дъждовете в комбинация с топлото време. Пред журналисти кметът на общината Петър Куленски коментира, че всички от екипите на "Пазари и озеленяване" са на терен и косят, включително и през почивните дни, но в момента се създава организация на екипност с включването на хора и от други звена.

"Пръскането се случва по график, в непрекъснат контакт сме, както с директорите на лечебните заведения, така и с РЗИ. Добрата новина е, че за разлика от Пловдив, където има десетки сигнали от болничните заведения за хора, ухапани от кърлежи, при нас това не се случва. Това не ни успокоява, напротив, мотивира ни в отговорността да пазим здравето на съгражданите ни", каза Куленски.

В отговор на реплика на "Знаме", че има жалби на граждани за неокосени и непръскани площи, градоначалникът призова сигнали с конкретни данни за неокосени и непръскани локации да се изпращат към Община Пазарджик, за да се реагира своевременно.  

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички