Спорт

Джудистите на „Кодокан“ с отлично представяне на студентската универсиада

  10.05.2024 08:54             
Джудистите на „Кодокан“ с отлично представяне на студентската универсиада

СТАРА ЗАГОРА. Едно интересно състезание събра студенти от цялата страна в Стара Загора. Тази година то се провежда от 8 до 12 май. По време на надпреварата ще бъдат излъчени шампионите по 15 вида спорт, а участие вземат повече от 1600 студенти от 24 български университета. Медали ще бъдат раздадени в  следните спортове: бадминтон, волейбол, баскетбол, джудо, кикбокс, плуване, спортно катерене, спортно ориентиране, лека атлетика, мажоретни дисциплини, тенис, тенис на маса, крикет, хандбал, футбол. 

Независимо от силната конкуренция джудистите на пазарджишкия СК „Кодокан“ успяха да се представят отлично в първите дни на Универсиадата и да вземат три златни и един сребърен медал.

Интересен двубой се поучи в категория до 90 кг, където до финала достигнаха двама наши състезатели – Мариян Палев и Христо Вълков. Двамата младежи са студенти от минала година в НСА, след като завършиха Спортното училище в Пазарджик. Те продължават да тренират със своя клуб „Кодокан“, а срещата им на финал е доказателство за отличната подготовка и на двамата. В крайна сметка в последните схватки по-силен се оказа Мариян Палев, който спечели златото, Христо Вълков е втори със сребърен медал.

В категория до 100 кг първо място и златен медал завоюва Борислав Владов.

В категория над 100 кг Ангел Славков, който също миналата година завърши Спортното училище и сега е студент в НСА, се представи на много високо ниво, победи своите съперници и заслужено се окичи със златното отличие.

Поздравления за момчетата, които достойно защитават спортната слава на своя клуб и Пазарджик!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички