Избори

Време е това безвремие да спре! – заяви Екатерина Захариева при откриването на кампанията на ГЕРБ-СДС /СНИМКИ/

  11.05.2024 14:35             
Време е това безвремие да спре! – заяви Екатерина Захариева при откриването на кампанията на ГЕРБ-СДС /СНИМКИ/

ПАЗАРДЖИК. „Безвремието трябва да спре, а България трябва да излезе от спиралата от избори - затова призовавам нашите съграждани да ни гласуват доверие за пореден път и да гласуват с номер 22, за да сформираме едно стабилно правителство”.

Това заяви преди минути водачът на листата на коалиция „ГЕРБ-СДС“  Екатерина Захариева при откриването на предизборната кампания с традиционния молебен за здраве и успешно начинание в катедралния храм „Света Богородица“ в деня на светите братя Кирил и Методий.

Тук бяха и областният лидер Найден Шопов, кметове на общини и по-малки населеени места, общински съветници, членове на двете партии и симпатизанти.

Архиерейският наместник свещеноиконом Боян Кочев напомни, че човек се стреми да спазва небесните закони и в тях е залбожено да прави добро и пожела на кандидатите от листата на коалицията успешно да използват властта за добруването на хората.

В отговор на въпроса по какво се различава днешната ситуация от старта на кампанията с тази преди една година Екатерина Захариева заяви:

„Различава се по това, че за това време имахме почти една година правителство. Тръгнаме на избори с абсолютно ясното убеждение, че

повече експерименти не може да допускаме!

Надяваме се хората да ни гласуват доверие за пореден път, за да можем да сформираме стабилно политическо правителство, така както и нашата Конституция повелява. Всякакви експерименти от типа „колиция сме, ама не сме”, „няма да имаме коалиционно споразумение”, „ще правим ротации” - видяхме до какво доведоха. До повече от 3 години абсолютно безвремие в държавата и до изпускане на наистина големи възможности – и Плана за възстановяване и устойчивост, и Шенген, и Еврозоната... Никакви инфраструктурни проекти не се случват.

Каквото сме оставили, заварваме го в същото състояние.

Ще дам пример за нашия регион със Западния околовръстен път – който чакаме толкова години, беше пред финал обществената поръчка, прекрати се и дори не се стартира отново. Същото е и с редица други проекти. Тръгваме с ясното убеждение и с молба към нашите съграждани да ни гласуват доверие, за да фопмираме стабилно правителство и България да спре това безвремие. Виждате какво се случва в света през морето, съвсем  близо до нас - не говорим само за Украйна. Голямо е напрежението в Близкия изток… Не можем да си поволяваме повече България да върви в една спирала от избори.

Затова, гласувайте с номер 22! И за националната и за европейската листи!

Защото Европейският парламент е изключително важто място. Убедена съм, че нашите евродепутати, като и досега, ще защитават интересите на България с цялото си сърце”, заяви Захариева.

Захариева призова политическите опоненти към коректна кампания, каквато прави „ГЕРБ – СДС”. И коментира, че  очаква близка до предишната избирателна активност, но по-висока в урните за европарламент.

„Разбирам  донякъде избиратели – за последните 2 години бяхме 5 пъти на избори. Хората са обезверени, но всеки глас е важен. Затова призовавам да излазат и да дадат своя глас", добави Екатерина Захариева.

Листата с кандидатите за народни представители на коалиция ГЕРБ-СДС от 13 МИР Пазарджик:

1. Екатерина Гечева-Захариева

2. Валери Вълков

3. Дафинка Семерджиева

4. Стефан Неделчев Мирев

5. Борис Владов

6. Борис Димитров

7. Николай Ангелов

8. Малина Консулова-Златева

9. Йордан Кожухаров

10. д-р Илиян Траянов

11. Гергана Сеферинкина

12. Светослав Рашайков

13. Илия Минчев

14. Елена Абаджиева 

15. Росица Георгиева

16. Таня Генурова

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 


Свързани