Пазарджик

И д-р Мария Пишмишева е предложена за Почетен гражданин на Пазарджик

  13.05.2024 12:49             
И д-р Мария Пишмишева е предложена за Почетен гражданин на Пазарджик

ПАЗАРДЖИК. Инж. Валери Вълков, общински съветник в ОбС-Пазарджик, предложи кандидатурата на д-р Мария Ангелова Пишмишева-Пелева за удостояванесъс званието „Почетен гражданин на Пазарджик и общината. Д-р Пишмишева завежда Инфекционно отделение в МБАЛ-Пазарджик. Ето и част аргументите в предложението:

Д-р Мария Пишмишева работи повече от 30 години в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик като ординатори завеждащ отделението, притежава висока медицинска квалификация и упражнява с всеотдайност професията си.

По време на епидемията от Ковид-19 д-р Пишмишева беше водещият специалист-консултант и методист към останалите лечебни заведения за овладяване на епидемията. В тези тежки дни д-р Пишмишева работеше и живееше 24/7 в Инфекциозно отделение, дори когато трябваше да бъде в отпуск по болест (фрактура на долен крайник) и в гипс упражняваше лекарската си дейност.

Д-р Мария Пишмишева беше обявена за „Лекар на годината 2022“ от колегията на Българския лекарски съюз - Пазарджик.

Считам, чрез удостояването на д-р Мария Пишмишева, д. м. със званието „Почетен граждани на гр. Пазарджик“ обществеността на Пазарджик ще изрази своята признателност към труда и приноса на този уважаван лекар в медицинската наука и здравеопазването в община Пазарджик.

Както „Знаме“ писа, останалите четири кандидатури за почетен гражданин са на покойния проф. Тодор Балкански, Продрум Димов, Георги К. Спасов, Спас Киричев и Иван Гарелов. Кандидатурата на Иван Гарелов бе предложена от „Знаме“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички