Спорт

Моника Шопова и Димитър Куртаков се наредиха сред най-добрите самбисти в Европа

  13.05.2024 20:14             
Моника Шопова и Димитър Куртаков се наредиха сред най-добрите самбисти в Европа

С изключителен успех се поздравиха Моника Шопова и Димитър Куртаков и техните треньори от СК „Кодокан“. Двамата млади състезатели успяха да направят престижно класиране на Европейското първенство по самбо за юноши и девойки. И двамата се класираха трети в своите категории. Моника Шопова се състезава в категория до 47 кг при девойките, а Димитър Куртаков – в категория + 98 кг при юношите. Състезанието се проведе в Нови сад, Сърбия, на 11 и 12 май.

Да станеш трети в Европа, при конкуренция от най-високо ниво – това е постижение, с което само можем да се гордеем. Това заявиха треньорите на двамата състезатели Величко Серев и Виден Василев. Те вярват, че Моника и Димитър, които са ученици в Спортното училище, имат още какво да покажат и техните успехи на международно ниво тепърва предстоят.

Междувременно СК “Кодокан“ успя да спечели трето място при момчетата и пето място при юношите на Държавния отборен шампионат, който се проведе в Перник.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички