Пазарджик

Община Пазарджик стартира мерки за противодействие на проблема с бездомните кучета

  14.05.2024 13:44             
Община Пазарджик стартира мерки за противодействие на проблема с бездомните кучета

Специализиран екип за хуманно улавяне на безстопанствени кучета стартира работа на територията на  Община Пазарджик, съобщи кметът Петър Куленски. Мярката влиза в сила още през тази седмица, като служителите ще обхождат терени по сигнали, постъпили в Общината, и по график за залавяне и кастриране на безстопанствени кучета.

„Работим за овладяване популацията на бездомните кучета в града и селата –инициирахме процедура, с която да се сдобием със специализиран автомобил и да го оборудваме спрямо изискванията максимално експедитивно. През това време служители на Общината преминаха обучение в Тракийския университет по хуманно отношение и хуманно транспортиране на четириногите. Ще проследяваме стриктно за правилното изпълнение на мярката, за да подсигурим и ефективно ограничаване на популацията на безстопанствени кучета, и минимизирането на опасни ситуации в следствие на агресивни животни. Хуманното отношение към животните и отстраняването на риска от инциденти са на фокус и ще се погрижим да имаме реална и работеща организация.“, сподели кметът Куленски.

Екип от професионални ветеринари ще се грижи ежедневно за правилното обезпаразитяване - външно и вътрешно, ваксиниране срещу бяс, кастриране на мъжки и женски кучета и маркиране с чип и ушна марка. Мерките ще се провеждат в профилирани ветеринарни центрове в рамките на града.

Общината ще проследява стриктно за правилното изпълнение на мярката, за да бъде подсигурено ефективно ограничаване на популацията на безстопанствени кучета, и минимизирането на опасни ситуации в следствие на агресивни животни. Хуманното отношение към животните и отстраняването на риска от инциденти са на фокус с грижа за подсигуряванетона реална и работеща организация.

Сигнали могат да бъдат подавани на телефоните 034 402 359 или 0889 700 987, както и по електронната поща на [email protected]. По този начин служителите ще бъдат осведомени в реално време и ще могат да реагират своевременно.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЗАМЕНЯМ АПАРТАМЕНТ В ПАЗАРДЖИК ЗА АПАРТАМЕНТ ВЪВ ВЕЛИНГРАД. 0896 357 762

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031
Всички