Спорт

Браво на Цветейоана! И на държавното показа воля и класа

  14.05.2024 15:45             
Браво на Цветейоана! И на държавното показа воля и класа

СОФИЯ. Цветейоана Пейчева показа какво е мобилизация и класа на Държавното първенство в категория „Елит” за девойки старша възраст. В крайното комплексно класиране състезателката на СКХГ „Диляна”-Пазарджик и ученичка в Спортното училище се класира на девето място, измествайки една от деветте гимнастички, класирали се по право без квалификации и останалите 20 квалификантки. В някои от уредите Цвети бе първа резерва - на 0,4 десети от първата осмица на обръч, на 0,8 десети при топка и 0,5 стотни на бухалки. Успехът при индивидуалистките дойде на фона на дългото лечение на трите травми на Спортист номер едно на Пазарджик за 2023 година и непълноценната й подготовка, и на едногодишната й състезателна дейност с ансамбъла на България. Особено доволна е треньорката на Цветейоана Пейчева – Таня Бояджиева.

„Цвети показа, че е истински боец. Тя не бе в идеална спортна форма. Заради трите травми, които лекувахме 6 месеца, после трябваше да пипаме с меки ръкавици и леко да учим елементите. В последния месец Цветейоана заигра в по-пълна пара, но и на Държавното бе с леко наднормено тегло, а това със сигурност е рефлектирало и върху самочувствието й. Тя обаче показа, че има железни психика и воля. Защото се бореше с девет момичета, които в последните 2 години се готвят за индивидуалните състезания всеки ден по 8 часа в зала, а тя загуби някои от качествата си на индивидуалист, след като влезе в ансамбъла. Но показа, че е боец! Същото го демонстрира и на квалификациите за националния отбор, които премина успешно две седмици преди държавното първенство. Там стана 12-та в битката за 30-те места”, коментира Таня Бояджиева.

В квалификациите за държавното първенство битката се водеше за 21 от от 30-те места, защото 9 състезателки участваха в категория „Елит” без квалификации. По-рано Цветейоана спечели два златни медала на международния турнир „Жулиета Шишманова” в Бургас.

Като част от националния отбор ансамбъл девойки на световното в Клуж Напока, Румъния, през 2023 г. отборът, на който Цвети бе капитан, се окичи с първо място в многобоя, първо място отборно, както и с два сребърни медала - финали 5 топки и финали 5 въжета. На европейското в Азербайджан тя и съотборничките й заеха второ място (многобой), първо място (финали 5 топки) и първо място (финали 5 въжета). Сега стискаме палци приказката да продължи вече с националния отбор – ансамбъл при жените! Изпитът за националния е в първите дни на юли.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички