Други

Регионалната колегия на здравните специалисти в областта отбеляза тържествено професионалния си празник

  15.05.2024 09:25             
Регионалната колегия на здравните специалисти в областта отбеляза тържествено професионалния си празник

На специална церемония Регионалната колегия на специалистите по здравни грижи в областта отбеляза професионалния си празник. Всяка година на 12 май медицинските сестри отдават почит на основоположничкта на съвременната сестринска медицинска грижа -Флорънс Найтингейл.

Изразявам признателност и респект към всички Вас, за грижите, подкрепата, доверието и всеотдаността към всички нас-вашите пациенти, каза в приветствието си областният управител Валентина Кайтазова. Силно се надявам политиката и усилията, които се полагат за облекчаване на работата на специалистите по здравни грижи, да дават резултати, което е свързано не само с условията на труд, а и с повишаване на възнагражденията, каза областният управител. Тя изрази увереност, че завършващите обучението си първи випуск медицински сестри в Пазарджик, ще се реализират успешно в лечебните заведения на територията на областта.

В Пленарна зала на Общински съвет Пазарджик се събраха сестри, акушерки, лаборанти, фелдшери, студенти-бъдещи сестри от изнесеното обучение на Медицински университет Пловдив. Тук бяха и председателите на дружествата на съсловната организация, главните медицински сестри на здравните заведения в областта. Приветствия и пожелания за здраве и успехи към професионалистите по здравни грижи отправиха още председателят на регионалната колегията Галина Цинигарова и кметът на община Пазарджик Петър Куленски.

Всички представители на дружества в различните лечебни заведения получиха плакети по случай професионалния празник.

(Зн)


Свързани