Други

Оправят детската площадка във Величково и правят звезден Къмпинг в Ивайло с помощта на Lidl

  15.05.2024 11:40             
Оправят детската площадка във Величково и правят звезден Къмпинг в Ивайло с помощта на Lidl

Проект „За децата и природата“ на екип-доброволци от търговския обект на Lidl в гр. Пазарджик, заедно с представители на Народно читалище„Отец Паисий 1930“, ще почистят и облагородят детската площадка в село Величково, а на 1 юни ще организират официално тържество, за да зарадват всички присъстващи деца. Подобна инициатива ще има и в още едно пазарджишко село – Ивайло. Финансирането на настоящите проекти в размер на по 5000 лв. стана възможно с вътрешнофирмената  акция "Ти и Lidl за нашето утре" чрез Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) и Български дарителски форум. За първа година инициативата е насочена и към служителите във веригата като подкрепя важните за тях каузи в населените места, в които живеят и работят.

По този начин компанията. В резултат на общите усилия на Екип „Великолепната петорка и децата“ - Филиал 137 Пазарджик, читалището и кметството в село Величково, парка ще бъде облагороден с чешма, къщичка за книги, пейки, кошчета и много други.

В Ивайло пък Къмпинг под звездите с Lidl, в категорията #ВеFair от екип „Приятелите“ ще даде възможност на деца в неравностойно положение или със специфични физически потребности да изживеят емоционален и незабравим уикенд сред природата.

„Благодарим на  „Великолепната петорка“ , че избраха да облагородят парка за децата ни“, коментира секретарят на НЧ „Отец Паисий 1930“ в село Величково Соня Консулова.

Одобрените доброволчески проекти са два от общо петте в страната- другите ще се реализират в София, Русе и Равно поле (Софийско). Над 170 служители оценяваха проектите на своите колеги и избраха към кои пет да бъде насочено финансирането. На специално събитие екипите получиха своите чекове и започват изпълнението на дейностите.

(Зн)

 


Свързани