Крими

Непълнолетен нападна и ограби 76-годишен, разкрити са и 3 кражби

  15.05.2024 12:29             
Непълнолетен нападна и ограби 76-годишен, разкрити са и 3 кражби

Криминално проявен непълнолетен младеж извършил дързък грабеж, при който пострадал възрастен мъж е установен и задържан в резултат на бързата реакция на полицаи от РУ-Пазарджик, съобава полицейският бюлетин за последното денонощие. Снощи около 19.15ч. в РУ-Пазарджик се получил сигнал за нападнат възрастен мъж на кръстовище в покрайнините на областния град. По първоначални данни непознат съборил на земята 76-годишен пазарджиклия и отмъкнал чантата му. В нея пенсионерът имал само лични и медицински документи и очила. В резултат на това възрастният мъж е с причинена фрактура на крака. Той бил транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ-Пазарджик. За разплитане на случая незабавно бил сформиран екип от служители на сектор „Криминална полиция“ и дежурни автопатрули обслужващи района на града. Периметърът около извършеното престъпление бил блокиран. Не след дълго в резултат на предприетите издирвателни действия е заловен 16-годишен младеж от пазарджишкото село Юнаците. Той е с криминални прояви, познат е на полицията, а у него са открити откраднатите вещи и документи. Извършителят е задържан в ареста на РУ-Пазарджик, а работата с него продължават разследващ полицай, криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“. Образувано е досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

 

Двама извършители на кражби са задържани от служители на полицейските управления във Велинград и Пазарджик. Преди няколко дни в РУ-Пазарджик се получила жалба от собственичка на вендинг машина за детски играчки. Апаш успял да разбие уреда и да отмъкне намиращите се вътре играчки от различен вид. Криминалисти от РУ-Пазарджик успели да установят, че автор на престъплението е 21-годишен мъж от пазарджишкото село Овчеполци. Вчера в РУ-Велинград се получи сигнал от охраната на магазин в курорта. Млада жена е засечена да извършва кражба на дрехи от търговския обект. Пристигналите на мястото полицаи установили, че това е 26-годишна велинградчанка. Тя е задържана в ареста, а по случая се води бързо производство.

Във Велинград е задържана и жена, откраднала 2 блузи и един панталон от търговска верига.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

СДРУЖЕНИЕ "БЪДЕЩЕ" - ГР. ПАЗАРДЖИК ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ РЕХАБИЛИТАТОР В ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ С РАБОТНО ВРЕМЕ 4 ЧАСА, С МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, МОЖЕ И ПЕНСИОНЕР ИЛИ СТУДЕНТ. 0879 001 031

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825
Всички