Как да реализираме мечтата за покупка на ново жилище?

  17.05.2024 12:24             
Как да реализираме мечтата за покупка на ново жилище?

Покупката на ново жилище, независимо дали става въпрос за апартамент или къща, е вълнуващ етап от живота на човек. Реализирането на мечтата обаче изисква вземане на информирано решение. Как да осъществите възможно най-добрата покупка на ново жилище? По темата споделят повече от агенция за недвижими имоти XNVD.

Определете целите

Преди да се заемете с търсене, трябва да определите какви са вашите цели и какво търсите.

Особености на имота

Помислете дали търсите къща или апартамент, каква квадратура ви е необходима, държите ли да бъде ново строителство до ключ или нямате претенции към периода на построяване на сградата.

Време за нанасяне

Съобразете още дали искате да се нанесете веднага или бихте изчакали, което е от ключово значение, особено при избор на покупка на ново жилище в процес на строеж и без наличие на акт 15 и 16.

Разположение

Важно е да определите дали предпочитате покупка на ново жилище в центъра на града, в по-далечно разположените квартали или дори предградията.

Определете бюджет

След като вече имате ясна представа какво търсите, идва време да определите и с какъв бюджет разполагате. Каква сума можете да предложите като самовложение, ще теглите ли ипотечен кредит или ще изплатите цялата сума от наличните си средства. Това са някои от въпросите, на които трябва да си дадете отговор.

 

Открийте добър и утвърден в бранша реализатор

Специалистите от xnvd.bg съветват да потърсите съдействие от реномирана агенция за недвижими имоти. Реализаторите могат да ви предложат някои ключови предимства, като:

- сигурност – съвместната работа с агенция ще ви помогне да се предпазите от лъжливи обяви, скрити проблеми за дадено имущество, недостоверни документи и други, които могат да окажат неблагоприятен ефект върху вас;

- анализ на пазарните тенденции и цените – това е ключово за откриване на недвижимо имущество, отговарящо на зададените от вас критерии. Анализът на пазара и цените ще ви помогне да разберете в кои локации имотите са най-изгодни и къде са най-скъпи, на какво се дължи това, намират ли се на стратегическо място и много други особености;

- съдействие от административна гледна точка – изповядването на сделка по смяна на собственост чрез покупко-продажба изисква наличие на редица документи, които продавачът следва да издаде. Реализаторът  може да ви помогне с проучването и анализиране на изправността на представените данни и документи.

Това са някои от ползите от това да работите в партньорство с реализатор при покупка на жилище.

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички