Други

Емануела-Симон спечели национална награда с песните си

  19.05.2024 08:09             
Емануела-Симон спечели национална награда с песните си

МЕЩИЦА. Над 600 участници излязоха на сцената на юбилейното 15-то издание на Националния детски фолклорен конкурс "Дай, бабо, огънче!" в пернишкото село. 10-годишната Емануела-Симон Етова от Пазарджик спечели специалната награда на журито и грабна многобройната публика с изпълненията си. Особено щастливи са родителите й и художественият ръководител на хора „Гласовете на Орфей“ към Общинския детски комплекс Илина Малинова.

Още от детската градина Емануела-Симон, освен че пее, паралелно ходи и на рисуване при Светозара Кузева, а понякога се случва да съчетава двете занимания едно след друго. Печелила е не една и две награди и в двете поприща, включително в националните конкурси за рисунка на Софийската и на Пловдивската митрополии. Отделно от това е и отлична ученичка. Участва в силни национални състезания като „Математика без граници“, „Европейско кенгуру“ и „Любословие“, а неотдавна в поредното предизвикателство тя и съучениците й от НУ „Проф. Иван Батаклиев“ Адриан Гергински и Никол Станоева спечелили максималните 50 точки сред малцината свои връстници в страната.

„Заслугата за всичко това е на учителите. Ние само я водим по участия. Това е нашето „Халкидики“, но си заслужава“, убедени са родителите на Емануела-Симон.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички