Понеделник, 19 Авг 2024
 
Регионът

С над 1 милион лева ремонтират поликлиниката

  20.05.2024 06:00             
С над 1 милион лева ремонтират поликлиниката

Работата на лекарските кабинети няма да бъде нарушена

СТРЕЛЧА. От 13 май започнаха дейностите по цялостния ремонт на сградата на поликлиниката в центъра на града.

По повод добрата новина кметът на общината инж. Георги Павлов изрази своята и на общинската администрация удовлетвореност, че стартира належащ ремонт на общинска сграда с висока обществена значимост, на която не е правен основен ремонт от 1984 г.

Реализирането на проекта „Подобряване на енергийната ефективност на административна сграда, находяща се в УПИ ІI-поликлиника, кв.63 по плана на град Стрелча“ включва подмяна на покрив, дограма, ВиК, електрическата инсталация, отоплителна инсталация, санитарни възли, изграждане на топлоизолация на външните стени.

На кратка церемония за стартиране на ремонтните дейности, в характерния си стил на работа - без излишна помпозност, но с висока ефективност на резултатите, кметът инж. Павлов подчерта, че сградата от години не отговаря на изискванията за здравно заведение, а Общината е била в дълг на граждани, лекари и всички заети в здравеопазването.

"С финансиране от повече от 1 милион лева от държавния бюджет слагаме край на студените и мрачни чакални и коридори, на овехтелите и неудобни лекарски кабинети, на падналата мазилка и цялостния занемарен вид на сградата. Стрелча заслужава удобна и функционална поликлиника. Не на последно място, обновлението ще позволи и пълноценното използване на всички помещения", завърши коментара си градоначалникът.

Общинска администрация съобщава, че работата на лекарските кабинети няма да бъде нарушена по време на строителните и монтажни дейности, които ще бъдат извършвани с оглед сигурността и безопасността на гражданите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888 412 845

ФОТО И ВИДЕО ЗАСНЕМАНЕ НА ВСЯКАКВИ ТЪРЖЕСТВА, DJ ЗА ВАШИЯ ПРАЗНИК - 0888 974818

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0884 777 903 / 0888412845
Всички