Пазарджик

Идеи за подарък, ако сте канени на бал

  21.05.2024 07:18             
Идеи за подарък, ако сте канени на бал

Стетоскоп за бъдещ студент по медицина или графичен таблет за абитуриент, който иска да бъде дизайнер – или пък нещо различно?

Броени дни остават до началото на абитуриентските балове. Изпращането по „предизвикателния път на живота“ на порасналите деца е важна традиция за роднините. По този повод се организират както скромни, така и ненужно пищни тържества.

Ако сте получили покана за такъв празник, навярно се чудите какво да подарите на „детето“, което всъщност вече се е превърнало в млада жена или млад мъж. Изборът действително не е лесен, защото с подаръка трябва да постигне донякъде взаимнопротиворечащи си цели. Подаръкът ви трябва:

- да зарадва абитуриента;

- да му действа възпитателно;

- да му напомни, че е голям човек;

- да го умили, защото все пак още е тийнейджър;

- да му внуши чувство за отговорност.

Има няколко вида подаръци, които, много или малко, отговарят на тези изисквания. Или поне на част от тях:

Бижута за нея, часовник за него

Тук всичко зависи от бюджета, който може да отделите, но пък разнообразието на пазара е наистина огромно. Има за всеки вкус, всеки джоб и всеки темперамент. А може дори да съчетавате, например обици и гривна. На какъвто и вариант да се спрете, не забравяйте, че и бижутата, и часовниците могат да бъдат персонализирани, гравирани и изработени специално за даден човек, което ги прави уникални и индивидуални. А и дълго време ще напомнят за абитуриентския бал, който е символ на края на един етап и началото на нов.

Куфар

Кой не би се зарадвал на страхотен куфар за подарък? А за вашия абитуриент куфарът вероятно ще бъде необходимост, ако планира да учи в друго населено място или дори в чужбина. Дори да отлага или да се отказва от следването, младите хора обичат да пътуват и да опознават и родината, и света. Със сигурност куфарът ще служи.
Полезният подарък - нови очила или слънчеви очила

Нови очила с интересни рамки - макар да звучи твърде практично, немалко младежи ще се зарадват. А показвате и загриженост, което определено е точка във ваша полза. Ако абитуриентът няма диоптър, то слънчевите очила също са добра идея за идващото лято.

Електронна книга

Полезна ще е за свободното време, включително по време на пътешествие или докато абитуриентът си почива между изпитите и лекциите в университета. Може дори да увеличи интереса му към четенето. И дори да събуди такъв. Достъпът до четива за тези устройства е много лесен, не липсват и електронни библиотеки. А освен книги, четците може да се използват за учебници, списания, презентации и куп други неща. Просто се уверете, че екранът е с подходящи размери, устройството поддържа повече формати, има подсветка, мощна батерия и е снабдено с необходимите основни функции.

Слушалки за музика

Младите обичат музиката, а качеството на звука със сигурност има значение. Хубавите слушалки, които да могат да свържат безжично с телефона и с останалите устройства, които абитуриентът ползва, без съмнение са ценен и важен подарък.

Уред за готвене

Ако младежът е решен да учи в университет, може би е добра идея да подарите уред за готвене. Един добър мултикукър спестява място и усилия в общежитие или квартира. С него бъдещият студент няма да остане гладен.

За голямото учене ще трябва и хубаво кафе

Ако искате да покажете на завършващия, че вече го приемате за достатъчно голям, за да пие кафе, може да го зарадвате с кафе машина, кафе автомат, френска преса и т. н. Освен че показва променено отношение, този подарък е и много полезен в чисто практичен план.

Качествен алкохол

А ако искате да отидете по-далеч от кафето, бутилка отлежало уиски или скъпо вино също е вариант. Може дори да направете този подарък персонален, като добавите етикет със снимка на абитуриента и лично послание. Добър вариант е за абитуриенти, които си имат всичко.
Карикатура или рисунка по снимка

Това е чудесна идея, ако искате да подарите персонализиран подарък, дори да не познавате абитуриента много добре. Изберете забавен сюжет, добавете стилна рамка и подаръкът е готов.

Папка с вградена батерия

Това е страхотен подарък в случай, че младежът вече е приет да учи в университет. Папка-органайзер с вградена батерия е практичен избор, който със сигурност ще бъде от полза на бъдещия студент.

Тематичен подарък, свързан с избора на бъдеща професия

Стетоскоп за бъдещ студент по медицина или графичен таблет за абитуриент, който иска да бъде дизайнер? Общото тук е, че подаръкът ще бъде съобразен с професионалните планове на абитуриента. Вие избирате дали да подарите по-шеговит предмет или по-нужен, в зависимост от бюджета, с който разполагате, и колко близки са отношенията ви с абитуриента.

Касичка за фонд „Без пари"

На много студенти подобни касички им служат. И тук разнообразието е голямо и могат да се намерят какви ли не модели и хрумвания – от шеговити, до приближаващи се до истински сейфове.

Купа за дипломиране

Весела статуетка „Награда за дипломиране“ е един забавен начин да уважите абитуриента, без да подарявате скъпи подаръци.

Ваучери

Все по-популярни стават и ваучерите за подарък. Има за какво ли не – за пазаруване в моловете, екскурзии, почивки, пътешествия у нас и в чужбина, събития като концерти, театри и т. н., козметични и разкрасителни процедури, както и по-нестандартни. Има и за преживявания и висок адреналин, например скачане с бънджи, конна езда, скачане с парашут и много други.

Пари

Ако нямате ясна идея за подарък на абитуриент, ви препоръчваме да подарите пари. Купете красива картичка и подарете сума според бюджета ви. Този жест ще се оцени много по-високо отколкото, ако подарите нещо ненужно.

“Знаме“


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА. ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 933 ЛВ., ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ АПАРТАМЕНТ ГР.СОФИЯ-ЦЕНТЪР - 0885377334
Всички