Спорт

“Спартак Пазарджик“ е отборен държавен шампион с 5 титли и 8 финала!

  20.05.2024 09:05             
“Спартак Пазарджик“ е отборен държавен шампион с 5 титли и 8 финала!

СЕВЛИЕВО. Осем от осем финала на Държавното първенство по кикбокс за СК „Спартак Пазарджик“ в най тежкия и атрактивен стил К1 и пет завоювани титли! Изключителният успех дойде при силна конкуренция и участието на 150 бойци от 35 клуба, Спартаковци се представиха с 8 състезатели в различните възрастови групи и категории. В последния финален ден на състезанието пазарджиклии успяха да спечелят пет от осемте финала, като показаха изключително мъжество и желание за победа. Закономерно това доведе до почетното първо място на пазарджишкия клуб в отборното класиране със завоюваните 5 златни и 3 сребърни медала. Втори и трети в крайното отборно класиране са „Вокил“ (Варна) и „Шуменска крепост“ (Шумен).

„Момчетата успяха да се преборят в тежките битки на четвъртфиналите и полуфиналите и за първи път в историята на клуба ни всичките 8 се класираха на финалите“, щастлив бе старши треньорът и председател на „Спартак Пазарджик“ сенсей Илко Аджов.

Кои са героите на ринга? Титли завоюваха Александър Рибников (мъже до 71 кг), Атанас Димов – Алфата (юноши старша възраст до 71 кг), Даниел Маринков (кадети до 57 кг), Атанас Тенев(кадети до 48 кг) и Христо Йорданов-младши (юноши младша възраст до 81 кг). Сребърни медали и вицешампионски титли спечелиха Александър Горчев (юноши младша възраст до 48 кг), .Александър Златанов (кадети до 54 кг) и Ангел Коцев (юноши младша възраст до 57 кг).

Петима от състезателите са ученици в Спортно училище Пазарджик с профил кикбокс. Да припомним, че Алфата и Рибников са носители и на Европейската и на Световната купа по кикбокс от тази година

„Алфата и Рибников за пореден път демонстрираха своята класа. Честито на всички! Гордея се с вас, момчета, и съм щастлив, че доказахте за пореден път, че сте едни от най-добрите бойци“, коментира сенсей Аджов.

(Зн).


Свързани