Пазарджик Спорт

Много емоции и адреналин на първия по рода си международен турнир по парапланеризъм

  20.05.2024 11:07             
Много емоции и адреналин на първия по рода си международен турнир по парапланеризъм

ПАЗАРДЖИК. При силен зрителски интерес и с много емоции премина провелото се на 18.05.2024г. в Пазарджик първо по рода си международно състезание по парапланеризъм"Pazardzhik Open 2024". То е първи кръг от националния шампионат и е от календара на международната федерация FAI, в дисциплината целно кацане.

В турнира "Pazardzhik Open 2024" се включиха 26 пилоти от три държави - България, Румъния и Косово. Домакин бе  Спортен клуб по парапланеризъм „Адвенчър Пазарджик" с председател Кирил Ендаров, а състезанието се проведе със съдействието на Община Пазарджик.

По регламент участниците излитаха от високия хълм над DS Smith и кацайки, при определени правила, трябваше да уцелят центъра на мишена с диаметър 18 см.

В генералното класиране победител стана Валери Цветанов от България, следван от двама състезатели от Косово. От българите най-добър отново беше Валери Цветанов, с подгласници много добрите пилоти Милен Милчев, Иво Марков, Ясен Нейчев, Стефан Пищофколев, Кирил Ендаров и други.

При жените първенци бяха Лидия Джерманова, следвана от Владимира Христозова, Николина Вълканова, Радостина Атанасова и др.

„Получи се уникално състезание. Всички са доволни. Това събитие беше щастливо, красиво и незабравимо преживяване за участниците, организаторите и зрителите. Всички са победители!“, доволни са организаторите. И  обещават догодина да има нова порция адреналин.

(Зн)


Свързани