Крими

Полицейският бюлетин на 20 май 2024 г.

  20.05.2024 14:05             
Полицейският бюлетин на 20 май 2024 г.

Петима, извършили на кражби, са установени и задържани от полицаите във Велинград и Пазарджик. В полицейското управление във Велинград се получили сигнали от собственици на павилион за бързо хранене и магазин за дрехи. На 15 май неизвестен проникнал в павилион за бързо хранене и отмъкнал сумата от 580 лева оборотни средства. В резултат на извършеното разследване велинградските полицаи заловили 34-годишен жител на велинградския квартал „Анезица“. По-голямата част от откраднатата сума е намерена у него и върната обратно на собственика.

Два дни по-късно апаши отмъкнали дрехи от магазин в курорта. Органите на реда провели разследване и установили, че автори на посегателството са двама велинградски тийнейджъри – на 15 и 16 години. По двата случая са образувани преписки и докладвани на Районната прокуратура в Пазарджик.

В събота екипи на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик заловили двама мъже в района на паркинг, стопанисван от частна фирма в пазарджишкото село Главиница. Оказало се, че апашите извършвали кражба на дизелово гориво от паркираните там камиони. За целта те използвали електрическа помпа, която също е открита и иззета. Заловени са 24-годишен жител на съседното село Алеко Константиново и негов 16-годишен съучастник от същото село. Спрямо „дуото“ се води бързо производство.

Четирима, притежаващи наркотици, са засечени и задържани от полицаите в областта за времето оп петък до днес. Криминалисти от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик извършили проверка на 20-годишен пазарджиклия. У него те открили флакон със съдържание, което реагирало положително на канабис. Автопатрули от РУ-Пазарджик заловили 20-годишен пазарджиклия и двама млади мъже на 22 и 29 години от септемврийското село Ветрен дол. След извършените лични обиски униформените открили у тях различни разфасовки с марихуана, амфетамин и синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателите и задържани в ареста на РУ-Пазарджик. По случаите са образувани бързи производства.

Шестима шофьори са с образувани полицейски производства през уикенда. На улица в ракитовското село Дорково 39-годишен от Велинград при движение на заден ход блъснал с автомобил движещ се по платното пешеходец на 64 години от същото село. В резултат на това се наложило пострадалият да бъде приет за лечение в МБАЛ-Пазарджик с различни травми и фрактури в областта на гръбначния стълб и гръдния кош. Пристигналите на мястото полицейски служители тествали водача с дрегер, като пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна. 30-годишен мъж от Харманли самокатастрофирал с лек автомобил „Хонда“ , а друг 26-годишен от брациговското село Исперихово също предизвикал катастрофа с „Форд“. След пристигане на органите на реда станало ясно, че и двамата са с положителни проби за алкохол – 1.55 и 2.59 промила. При рутинна проверка е засечен и 44-годишен от Пещера с 1.46 промила. Двама мотоциклетисти са засечени да управляват мотори без регистрационни табели.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик       


Свързани