Пазарджик

Oхрана и организация на движението за празниците 21 и 24 май

  20.05.2024 16:24             
Oхрана и организация на движението за празниците 21 и 24 май
Мирослав Стоянов

Служителите от РУ-Пазарджик и сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик предприемат мерки за осигуряване на обществения ред и пътната безопасност на гражданите по време на тържествата по случай Празника на град Пазарджик – 21 май и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

На 21 май /вторник/ за времето от 08.00ч. до 11.30ч. екипи на полицията ще охраняват и съпровождат литийно шествие, което ще тръгне от църквата „Св. Св. Равноапостоли Константин и Елена”. То ще премине последователно през бул. „Георги Бенковски”, ул. „Хан Крум” до площад „Константин Величков.

На 24 май /петък/ по повод на провеждане на тържествено шествие и придвижването на участниците в него за времето от 10.00 до 11.30ч. временно се ограничава движението на ППС по следните маршрути:

  •  ч-ще Виделина по ул. Ал.Батенберг„ с кръстовището с бул. „България” до кръстовището с ул. „11-ти август”
  • бул. „България” от кръстовището с ул. „Ал.Батенберг”, ул. „Виделина” до кръстовището с ул. „Цар Иван Шишман” и на ул. „Генерал Гурко” до разклона с ул. „Завоя на Черна”

Ограниченията не се отнасят за обществения тролейбусен и автобусен транспорт, както и за автомобилите със специален режим на движение. Водачите на ППС стриктно да спазват указанията на охраняващите полицейски служители. Желаем на всички жители и гости на гр.Пазарджик весели и безгрижни празници !

 


Свързани