Пазарджик

Кметът Петър Куленски: ПАЗАРДЖИК Е ЖИВ И ПАЗАРДЖИК ПРАЗНУВА! Той трябва да бъде град на устойчивостта и единството!

  21.05.2024 07:54             
Кметът Петър Куленски: ПАЗАРДЖИК Е ЖИВ И ПАЗАРДЖИК ПРАЗНУВА! Той трябва да бъде град на устойчивостта и единството!

Скъпи съграждани,

Пазарджик е жив и Пазарджик празнува!

Отбелязваме специалния Ден на Пазарджик – 21 май- с който почитаме богатата история, жизнената култура и обещаващото бъдеще на нашия любим град. Като новоизбрания кмет на града ни, за мен е чест да мога да се обърна към хората и да мога да кажа най-вече – Пазарджик е жив заради енергията на всеки един пазарджиклия, насочена в обединена, обща посока.

Вярвам, че най-голямото богатство на нашия град, са именно хората. Всички, които със своя труд и всеотдайност, със своите мечти и надежди, с ежедневни актове на доброта правят Пазарджик все по-специално място. Всички, които могат да се обединят около една идея и да я направят реалност. Всеки ден виждам как енергията и стремежа към по-добро променят града ни. Вие сте тези, които създават бъдещето ни. Затова, на този ден, искам да ви благодаря от сърце, Пазарджик. Благодаря на нашите учители, които вдъхновяват младите поколения; на лекарите и медицинските работници, които се грижат за нашето здраве; на предприемчивите хора, които създават нашата икономика; на всички Хора, които с малки и големи усилия правите нашата общност силна и сплотена.

Пазарджик трябва да бъде град на устойчивостта и единството. Нашата общност е изградена върху ценностите на сътрудничество и взаимна подкрепа, които са от решаващо значение за нашия колективен напредък. Днес, когато празнуваме своите постижения и поводи за гордост да се наричаме пазарджиклии, ние също гледаме напред към бъдещето с нова надежда и решителност.

Днес празнуваме не само нашия град, при това в деня на Светите равноапостоли Константин и Елена, но и нашето единство. Заедно посрещаме предизвикателства, заедно ги и преодоляваме. Тук, в родния ни край, можем вече да реализираме всяка своя мечта. Нека този празник е повод да си припомним колко сме силни, когато сме заедно, и колко много можем да постигнем. А моята цел винаги е била това, което днес е мечта, утре да бъде реалността, в която живеем всички. 

Години наред, докато се борехме за този град, ни мотивираше това, че всеки един човек на Пазарджик пази своите спомени – за времена, в които градът беше пълен с живот, за личните си моменти на много смях, на един заряд, който беше обхванал града. Години наред помня част от скъпото за Пазарджик стихотворение на Никола Фурнаджиев:

Пазарджик, град на моето сърце,

във тебе всичко ми е свидно,

от детството до старините,

ти винаги ще бъдеш с мен.

Няма да бъде лесен пътят ни, скъпи съграждани и гости на града. Пазарджик заслужава много – докато обаче си припомняме тези простички редове на Фурнаджиев, няма сила, която да спре новата скорост, с която Пазарджик ще бъде отново жив. Повече от това, която помним като деца и което искаме да изживеят и нашите деца.

Затова честит празник, Пазарджик!

Нека и всички други дни да бъдат изпълнени с радост, смях и вяра за това, че Пазарджик ще бъде истински добър за всички.

Нека продължаваме да  обичаме и да се грижим за нашия град така, както той заслужава!

Петър КУЛЕНСКИ

Кмет на Община Пазарджик


Свързани