Пазарджик

Честит празник, Пазарджик! /СНИМКИ/

  21.05.2024 13:18             
Честит празник, Пазарджик! /СНИМКИ/

ПАЗАРДЖИК. Мрачното време не уплаши пазарджиклии за днешния Празник на Пазарджик – 21 май, Ден на равноапостолите св. Св. Константини Елена. Много хора отрано изпълниха централната зона на града и площад „Константин Величков”, за да видят вдигането на знамето от кмета на общината Петър Куленски с тържествения водосвет и да чуят привественото му слово.

За пръв път имаше и съвместно изпълнение на духовия оркестър към бригадата за специални сили в Пловдив, колегите им към Симфонично-оперетно дружество - Пазарджик и Мажоретен състав „Мистерия“ при ОДК, гр. Пазарджик.

Балетни формации показваха уменията си пред аплодиращите ги зрители, а същевременно пред Младежкия дом бе открит детски пленер „Пазарджик през моите очи”.

Разбира се, както повелява традицията, още в 8:00 часа бе отслужена тържествена литургия в храм „Св. Св. Константин и Елена”, последвана от литийно шествие. Депутати, областният управител Валентина Кайтазова, общински съветници, кметове, представители на политически партии, бяха в него.

След традиционния ритуал с новороденото и децата, родени на Празника на Пазарджик (вече писахме, че за пръв път от 3 години насам в Деня на Пазарджик има новородено – малкият Борислав Петров, който в първите минути на 21 майпроплака в болница „Хигия”, б.р.) празничната програма продължи с участието на Ансамбъл за народни песни и танци “Пазарджик” и с хорови състави

 От 13:00 до 14:00 на Тортата ще видим и стрийт денс с участието на Школа по стрийт денс „MyDanceExperience“ при ОДК, гр. Пазарджик.

Довечера на две сцени ще вървят музикалните изпълнения на живо на родните звезди за Празника на града 21 май. Основната  сцена ще бъде на пл. „К. Величков“, където от 20:00 часа започва концертът с участието на с участието на Николина Чакърдъкова, Диана Експрес и Миро и водещ Атанас Стоянов (Наско от БГ Радио).

Другата сцена, която ще бъде отворена за участията на FYRE, Lady B и Маги Джанаварова (тук началото е от 19:00 час, от 23:00 часа започва пиано бар под звездите) ще е разположена на Парк „Градините на света“.

(Зн)

 


Свързани